Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκράτες»

0
22


Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στηρίζουν τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» που μάχονται εναντίον της Τουρκίας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αναφορά του σχετίζεται με τη Κουρδική στρατιωτική οργάνωση της Συρίας «PYD/YPG», η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ στην Συρία στον πόλεμο της εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS) με σημαντικές επιτυχίες απέναντι στους φανατικούς ισλαμιστές.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  είπε πως  «Η PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, είναι καταδικασμένο να εγκαταλειφθεί και να μείνει μόνο του. Η Αμερική έχει στην αγκαλιά της την PYD/YPG, το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK», ανέφερε, «αλλά όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, θα πρέπει να την αφήσει μόνη της» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Είναι γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική στο Ισραήλ κάθε είδους εξοπλισμό, πυρομαχικά και υποστήριξη στην περιοχή. Δίνει χρήματα ή όχι; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά σε όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα δίπλα στα εδάφη μας και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτές. Θα είμαστε ο προστάτης των εδαφών μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση διείσδυσης από τη Συρία ή άλλα μέρη. Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας μας αναλόγως» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που συνεκάλεσε εκτάκτως χτες, Πέμπτη, ο Ερντογάν, αναφέρεται ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ η εγκαθίδρυση ενός “κράτους-τρομοκράτη” δίπλα από τα σύνορα της Τουρκίας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

Πηγή