Ισραήλ και ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από περιοχές της Σρι Λάνκα

0
25


Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, κάλεσε τους Ισραηλινούς πολίτες την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, να εγκαταλείψουν αμέσως ορισμένες τουριστικές περιοχές στη νότια Σρι Λάνκα, λόγω της απειλής μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.
Η Jerusalem Post αναφέρει ότι η προειδοποίηση αφορούσε την περιοχή του κόλπου Arugam και τις παραλίες στα νότια και δυτικά της Σρι Λάνκα, προήλθε δε από «τρέχουσες πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή επικεντρωμένη σε τουριστικές περιοχές και παραλίες».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση της απειλής, ενώ κάλεσε τους Ισραηλινούς στην υπόλοιπη Σρι Λάνκα να είναι προσεκτικοί και να απέχουν από τη διοργάνωση μεγάλων συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. «Οι ισραηλινές αρχές είναι σε στενή επαφή με τις Αρχές Ασφαλείας στη Σρι Λάνκα και παρακολουθούν τις εξελίξεις», ανέφερε.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σρι Λάνκα δημοσίευσε επίσης μια προειδοποίηση ασφαλείας, δηλώνοντας ότι έλαβε «αξιόπιστες πληροφορίες προειδοποίησης για επίθεση που στόχευε δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες, στην περιοχή του κόλπου Arugam».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή