Νέα στοιχεία – «βόμβα» αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.
Μετά την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της άτυχης Τζωρτζίνας και τη μεθοδική έρευνα των ειδικών διαπιστώθηκαν 27 αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, την ημέρα δηλαδή που οι αστυνομικοί της χτύπησαν την πόρτα και τη συνέλαβαν.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου η κατηγορούμενη επισκέφθηκε ιστότοπο στο διαδίκτυο με ιατρικά βιβλία που περιέχουν αναισθητικές ουσίες και μυοχαλαρωτικά, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη, χωρίς όμως να πληκτρολογεί ευθέως τη λέξη «κεταμίνη».
Στις 26 Ιανουαρίου τρεις μέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας εμφανίστηκε διαφήμιση από την Google για κεταμίνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χρήστης δεν επέλεξε την προβολή της διαφήμισης.
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπήρξαν αναφορές στη λέξη κεταμίνη είναι δυνατόν να εμφανίστηκαν οι σχετικές διαφημίσεις καθώς οι εφαρμογές «ακούνε».
«Το τάμπλετ έχει να μιλήσει και έχει να δώσει πολλά ακόμη θέματα» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.
The post Μανώλης Σφακιανάκης για υπόθεση Πάτρας: «Το τάμπλετ έχει να μιλήσει και έχει να δώσει πολλά ακόμη» appeared first on Znews.