Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σήκω Ψυχή Μου… Προσφυγικό Αγκάθι -Αμάραντο Ρόδο» στην Αλεξανδρούπολη

0
28


Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως διοργάνωσε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο θέατρο Αλτιναλμάζη υπό τον τίτλο «Σήκω Ψυχή Μου… Προσφυγικό Αγκάθι -Αμάραντο Ρόδο», όπου ακούστηκαν τραγούδια και μελωδίες σχετικές με το προσφυγικό δράμα του Ελληνισμού και την Παναγία μητέρα μας.
Τα τραγούδια τα απέδωσε ο γνωστός και καταξιωμένος ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος συνοδευόμενος από τον συνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού Ευριπίδη Νικολίδη και την ορχήστρα της Στρατιωτικής Μουσικής της ΧΙΙης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού της πόλεώς  υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Αποστόλου Κουγιουμτζή.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ευριπίδης Νικολίδης τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιεί ένα έργο για τη Θράκη, γράφοντας τραγούδια για την πατρίδα του. Πέρυσι τιμήθηκε δύο φορές για τα 100 χρόνια Ορεστιάδος και της Θράκης και έγραψε το «Ζεϊμπέκικο της Ορεστιάδος» καθώς και  ένα τραγούδι «Τα όνειρα της προσφυγιάς» που το τραγούδησε ο Σταμάτης Γονίδης.
Ευριπίδης Νικολίδης
Στην εκδήλωση ακούστηκε για πρώτη φορά το καινούργιο τραγούδι-ύμνος που συνέθεσε ο Εβρίτης συνθέτης Ευριπίδης Νικολίδης σε στίχους του επίσης Εβρίτη Σαράντη Σαραντίδη  με τίτλο «Το Ρόδον το Αμάραντο» αφιερωμένο στην Παναγία τη Στρατήγισσα.

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι  χορωδίες της Αλεξανδρούπολης  με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευλογία απέδωσαν τον εξαιρετικό ύμνο προς τιμήν της Παναγίας της Στρατήγισσας.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν:
Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρουπόλεως.Η Χορωδία «Φωνές της Θράκης».Η Χορωδία «Ορφέας» Αλεξανδρουπόλεως.Η Υψηλάντειος Παραδοσιακή Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ΦερώνΗ Πολυφωνική Χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρουπόλεως.Η Χορωδία των Τροβαδούρων του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως.Η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλογου Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ».Η Χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παραδόσεως «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ».Ο Χορωδιακός Όμιλος Αλεξανδρούπολης «ΕΥΤΕΡΠΗ».Η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της ΜητροπόλεωςΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή