Υλικά 60-70 αμπελόφυλλα (χωρίς τα κοτσάνια) 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 ώριμη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες ή τριμμένη, με τους χυμούς της 1/2 φλ. τσαγιού μάραθο ψιλοκομμένο 2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο 2 φλ. τσαγιού νερό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα γιαουρτιού: 500 γρ. γιαούρτι 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα φύλλα για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίστε τα φύλλα σε σουρωτήρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μάραθο και την ντομάτα (με τους χυμούς της) με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στρώστε τον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας με 3 στρώσεις αμπελόφυλλων. Τοποθετήστε μια γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και […]
Διαβάστε όλο το άρθρο