15.9 C
Athens
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΠώς να κάνετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο

Πώς να κάνετε σπιτικό γαύρο μαρινάτο

Date:

Related stories

«Απαντάει κατηγορηματικά με ένα “όχι” στη συγκάλυψη» – News.gr

«Πολύ λίγος ο Ανδρουλάκης για το μέγεθος αυτής της...

Δείτε αν κερδίσατε μέχρι 50.000 ευρώ – News.gr

Κάθε μήνα 506 φορολογούμενοι κερδίζουν Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία του Ιανουαρίου...

Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες – News.gr

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές...
spot_imgspot_img


Υλικά 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο 2- 3 κ. σ. αλάτι Κόκκινο ξύδι όσο χρειάζεται για να καλύψει το γαύρο Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλύψει τα ψάρια 1 σκελίδα σκόρδο Κόκκοι πιπεριού Μαϊντανό για το σερβίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε τον καθαρισμένο γαύρο σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις και πασπαλίστε με αλάτι μεταξύ των στρώσεων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σκεύος στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Αφαιρέστε από το σκεύος και ξεπλύνετε πολύ καλά, τοποθετήστε τα ψάρια με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο σκεύος (πλύντε τα πρώτα) και καλύψτε τα με ξύδι από κόκκινο κρασί. Σκεπάστε και αφήστε πάλι στο ψυγείο για 5- 6 ώρες. Ξεπλύνετε και πάλι πολύ καλά και στεγνώστε. Τοποθετήστε τι γαύρο σε ένα αεροστεγές δοχείο και περιχύστε με ελαιόλαδο (φροντίστε να καλύψει όλο το ψάρι) με μερικές φέτες σκόρδο και μερικούς κόκκους πιπεριού ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Ο γαύρος θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες (ή και περισσότερο) μέσα στο ελαιόλαδο. Σερβίρετε πασπαλισμένο με […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img