14.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΣαλάτα με ψητό χταπόδι

Σαλάτα με ψητό χταπόδι

Date:

Related stories

Παρασκεύαζαν και διακινούσαν αναβολικά τα τελευταία 12 χρόνια – News.gr

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην περιοχή της Θεσσαλίας - Σύμφωνα...

Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι του Πάσχα» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει – News.gr

Φέτος δεν θα υπάρξει «καλάθι του νονού» Πρεμιέρα κάνει σήμερα...

Ζυμαρικά με σάλτσα ψητής κολοκύθας, λιαστής ντομάτας & φέτας

Ζυμαρικά με σάλτσα ψητής κολοκύθας, λιαστής ντομάτας...

Nintendo Switch 2: Η μεγάλη αποκάλυψη πλησιάζει

Nintendo Switch 2: Η μεγάλη αποκάλυψη πλησιάζει...
spot_imgspot_img


Υλικά 1 ολόκληρο χταπόδι (περίπου 2 κιλά), πολύ καλά πλυμένο 2 φύλλα δάφνης 2 κ. σ. αλάτι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί Το χυμό 1/2 λεμονιού 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο στη μέση κατά μήκος και ξυρισμένο 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, χοντροκομμένες 2- 3 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέστε το αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για τουλάχιστον 45 λεπτά έως μία ώρα. Το χταπόδι είναι έτοιμο όταν μπορείτε να περάσετε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι μέσα από τη σάρκα του με ελάχιστη αντίσταση. Βγάλτε το χταπόδι από το νερό και αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να το χειριστείτε. Κόψτε τα πλοκάμια και κρατήστε τα στην άκρη. Πετάξτε το […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img