Στην Αθήνα ο Ακροβατικός Θίασος του Γκουανγκζού – Πέντε παραστάσεις από Κινέζους ακροβάτες

0
24


Το «Flying Fairy Chinese Acrobatic Show» παρουσιάζεται από τον παγκοσμίως γνωστό Ακροβατικό Θίασο του Γκουανγκζού και φέρνει μια μοναδική σύνθεση κινέζικης ακροβατικής τέχνης και κλασικού δυτικού χορού, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή παράσταση «Μπαλέτο στους Ώμους».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κορυφαία στιγμή της παράστασης, το «Μπαλέτο στους Ώμους», συνδυάζει με απόλυτη αρμονία την κομψότητα του κλασικού μπαλέτου με τη συναρπαστική ακροβατική δεξιοτεχνία της Κίνας, με φόντο την αγαπημένη ιστορία της «Λίμνης των Κύκνων». Αυτό το καινοτόμο θέαμα, που δημιουργήθηκε από τη διάσημη καλλιτέχνη Γου Τζενγκντάν, μετατρέπει την χαριτωμένη ομορφιά του μπαλέτου σε ένα εντυπωσιακό ακροβατικό υπερθέαμα. Όπως εξηγεί η ίδια: «Το μπαλέτο συμβολίζει την κομψότητα και την ομορφιά, και η φιλοδοξία μας είναι να συγχωνεύσουμε την ουσία του μπαλέτου με την ακροβατική, δημιουργώντας μια οπτική εμπειρία που δεν έχει ξαναδεί κανείς».
Δείτε το τρέιλερ:

Το «Flying Fairy Chinese Acrobatic Show» θα παρουσιάσει επίσης αποσπάσματα από το κλασικό ακροβατικό δράμα «Ο Θρύλος της Πεταλούδας», όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ακροβατική τέχνη. Το θέαμα μεταδίδει τα αιώνια θέματα της αγάπης και της ελευθερίας, μέσα από άκρως εξειδικευμένες δεξιότητες και εξαιρετική καλλιτεχνία.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ξεχωρίζει η επίδειξη του παραδοσιακού κινέζικου παιχνιδιού με το διάβολο, όπου οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν εξαιρετική ακρίβεια και δεξιοτεχνία καθώς το περιστρέφουν με μοναδική ταχύτητα, δημιουργώντας οπτικά εντυπωσιακά μοτίβα και ήχους στον αέρα.
Επιπλέον, τα εναέρια σόου με μεταξωτές κορδέλες και οι διπλοί εναέριοι χοροί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια αισθητική διαδρομή γεμάτη δύναμη και χάρη. Οι καλλιτέχνες κρέμονται ψηλά, χρησιμοποιώντας τις κορδέλες για να εκτελέσουν θεαματικές τούμπες και στροφές, ενώ οι διπλοί εναέριοι χοροί αναδεικνύουν την αρμονία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των καλλιτεχνών, προσφέροντας μια μοναδική συναισθηματική εμπειρία.
Ο Ακροβατικός Θίασος του Γκουανγκζού, που ιδρύθηκε το 1959, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας. Έχει καταφέρει να διατηρήσει και να καινοτομήσει την παραδοσιακή ακροβατική τέχνη της Κίνας, ενσωματώνοντας στοιχεία από τον σύγχρονο χορό, τη ρυθμική γυμναστική και το θέατρο, δημιουργώντας ένα μοναδικό στυλ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Σινο-Ελληνικό Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, το οποίο ξεκίνησε το 2023, αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτιστικής ανταλλαγής που υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις της Κίνας και της Ελλάδας. Το *Flying Fairy Chinese Acrobatic Show* σηματοδοτεί την εναρκτήρια εκδήλωση της σεζόν 2024-2025 του φεστιβάλ, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.
Σύνδεσμος εισιτηρίων:
https://www.more.com/theater/flying-fairy-chinese-acrobatic-show/

Πηγή