Τουρκία: Υπουργοί θεωρούν πιθανό ότι πίσω από την επίθεση στην TUSAS να βρίσκεται το PKK

0
21


Την ώρα που καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 23/10, στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας TUSAS, τα βλέμματα της κυβέρνησης στρέφονται στο PKK.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια,  δήλωσε απόψε πως θεωρεί «πολύ πιθανό» να βρίσκεται το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) πίσω από την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, κοντά στην Άγκυρα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η διαδικασία ταυτοποίησης και η αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεχίζονται», είπε ο Αλί Γερλίκαγια, συμπληρώνοντας πως θεωρεί «πολύ πιθανό» το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με το PKK. Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο ευθύνης του PKK. «Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη στη χώρα μας, εξαπολύοντας μια αποτρόπαιη και άνανδρη επίθεση», δήλωσε. «Δίνουμε πάντα στα καθάρματα του PKK την τιμωρία που τους αξίζει, αλλά δεν βάζουν μυαλό ποτέ. Δεν θα σταματήσουμε να τους κυνηγάμε έως ότου εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.
Θα τους κάνουμε να υποφέρουν γι’ αυτό που έκαναν», υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου άνθρωπος από το περιβάλλον  του προέδρου Ερντογάν, ανέφερε ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα μπορούσε να λάβει τον λόγο στο κοινοβούλιο εάν ανακοινώσει τον τερματισμό αυτού του πολέμου.
Δεν έχουν  γίνει ακόμη γνωστά τόσο τα αίτια, όσο και οι δράστες της επίθεσης. Καμία ομάδα δεν είχε αναλάβει την ευθύνη, ενώ οι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή