Το Ισραήλ κατηγορεί την Τουρκία ότι σφαγιάζει τους Κούρδους

0
25


Συνεχίζεται αμείωτη η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με αφορμή τη στήριξη από την Τουρκία στην Χαμάς και τους Παλαιστίνιους.
Αυτήν τη φορά στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης μπήκαν και οι Κούρδοι μέσω δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ  Ίσραελ Κατζ για τις τελευταίες επιδρομές του τουρκικού στρατού εναντίον θέσεων του PKK στη Βόρεια Συρία.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ δήλωσε πως : «Ο Ερντογάν σφαγιάζει τους Κούρδους και ο κόσμος σιωπά. Ο δικτάτορας από την Άγκυρα βομβαρδίζει αθώους Κούρδους πολίτες στη βόρεια Συρία και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες δεν βγάζει λέξη. Πού είναι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός και η επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας; Πού είναι η ανησυχία για τα δικαιώματα των Κούρδων και η καταγγελία κατά του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Όταν το Ισραήλ ενεργεί ως αυτοάμυνα εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, ο Γκουτέρες μάς επιτίθεται συνεχώς. Όταν ο αντισημίτης φίλος του διαπράττει εγκλήματα πολέμου, απλά εξαφανίζεται. Το αποκορύφωμα της υποκρισίας!»
Η Άγκυρα δεν άργησε να απαντήσει μέσω του Υπουργείου των Εξωτερικών της, λέγοντας πως δεν εκπλήσσεται από το Ίσραελ Κατζ πλέον, ενώ επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ για γενοκτονία των Παλαιστινίων: «Η στοχοποίηση της χώρας μας και των Ηνωμένων Εθνών από την ισραηλινή κυβέρνηση, τα χέρια της οποίας είναι βαμμένα με αίμα, έχοντας κατασφάξει περισσότερους από 40 χιλιάδες αμάχους στην Γάζα, χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ παιδιών και γυναικών, έχοντας διαπράξει γενοκτονία μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και έχοντας φέρει μόνο κατοχή, σφαγές και κρατική τρομοκρατία στην περιοχή της και πέραν αυτής, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες, δεν μας εκπλήσσει.»
Οι αιχμές του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν σταματούν εδώ, καθώς επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ για την έλλειψη ειρήνης στην περιοχή και προσωπικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι η ηγεσία του ενισχύει τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ και τη βία στην περιοχή:ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Το ανίκανο Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία στην Παλαιστίνη, το Λίβανο και τη Συρία, λόγω της απομόνωσης που υφίσταται στη διεθνή σκηνή. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την περιφερειακή ειρήνη είναι ο Νετανιάχου και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο. Δεν βρίσκουμε άξιο λόγου ότι το μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο οποίος προσπαθεί να παρατείνει τον πολιτικό του βίο εξαπλώνοντας τον πόλεμο στην περιοχή, καταφεύγει σε ανιστόρητες κατηγορίες για τα προσωπικά του συμφέροντα, όπως και στο παρελθόν», αναφέρει το Τ/ΥΠΕΞ.

Πηγή