Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου -και όχι μόνο- η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.
Ο διεθνής μπακ του Παναθηναϊκού, ένας αθλητής που έσφυζε από ζωή, που την περασμένη Κυριακή τον είδαμε να αγωνίζεται κανονικά στο ντέρμπι των «αιωνίων», που χθες πήγε κανονικά στην προπόνηση της ομάδας του, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, καθώς βρέθηκε πνιγμένος στην πισίνα του σπιτιού του.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ήταν μόλις 31 ετών. Τραγική ειρωνεία; Το νήμα της ζωής του κόπηκε ανήμερα των γενεθλίων του παιδιού του.
Όπως είναι φυσικό ο χαμός του ομογενούς ποδοσφαιριστή βύθισε στο πένθος όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Διαβάζοντας αυτήν την τραγική είδηση ο καθένας μας πάγωσε.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Και αναρωτιέμαι: αυτοί οι άνθρωποι, οι συμπαίκτες του, οι προπονητές του που τον ζούσαν καθημερινά στον Παναθηναϊκό και την Εθνική μας ομάδα πως θα αισθάνονται;
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι υποχρεούνται να αντιμετωπίσουν τη σημερινή ημέρα σαν όλες τις άλλες. Για αυτούς θα πρέπει να είναι απλά… Πέμπτη.
Θα πρέπει να αφήσουν στα αποδυτήρια τον θρήνο τους, να προετοιμαστούν πνευματικά και να μπουν στο Γουέμπλεϊ για να αντιμετωπίσουν την Αγγλία, για το Nations League.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δεν έχουν δικαίωμα να θρηνήσουν τον συμπαίκτη τους, πρέπει να μπουν στην αρένα και να παλέψουν με τα «τρία λιοντάρια»
Δεν προβλέπεται αναβολή της αποψινής αναμέτρησης λόγω του πένθους.
Το καλεντάρι βλέπετε είναι «πιεσμένο» και είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αλλαγές, ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Ακόμη και για την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.
Έτσι είναι απαγορευτικό να γίνει το προφανές (αναβολή του ματς) και το μόνο που θα αιτηθεί η ΕΠΟ από την UEFA είναι να αγωνιστεί στο ματς με τους Άγγλους και στο επόμενο με τους Ιρλανδούς με μαύρα περιβραχιόνια.
Μιλάμε για ανήκουστα πράγματα. Αυτός ο ποδοσφαιριστής για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό ήταν ακόμη ένας αριθμός.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Οι συμπαίκτες του, οι άνθρωποι που τον ζούσαν καθημερινά πρέπει να κάνουν λες και δεν συνέβη τίποτα. Δεν είναι άνθρωποι, έχουν γίνει ρομπότ.
Είναι πολλά βλέπετε τα λεφτά. Το καλεντάρι, τα κέρδη, οι χορηγοί δεν αφήνουν περιθώρια να τυγχάνουν ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι ποδοσφαιριστές έβαλαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αρχίσουν απεργία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο εξαντλητικό πρόγραμμα μέσα σε μια σεζόν.
Η συζήτηση άναψε μετά την προσθήκη από την FIFA του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα αποτελείται από 32 ομάδες και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2025, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ένωση των παικτών αντιδρά έντονα, ενώ ο διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι, ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη συζήτηση για την πιθανότητα απεργίας.
Πάντως το «αυτί» της UEFA δεν φαίνεται να ιδρώνει.
Σκοπεύει απρόσκοπτα να συνεχίσει να… ξεζουμίζει τους ποδοσφαιριστές για να ικανοποιείται το φιλοθέαμον κοινό και να μην σταματήσει να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό «εργοστάσιο» παραγωγής χρήματος.
Η UEFA και το ποδόσφαιρο να πλουτίζουν και όλα να πάνε να γ@@@θούν…