Έκλεισαν οι κάλπες στη Γεωργία

0
21


Οι κάλπες έκλεισαν στη Γεωργία, με όλες τις πλευρές να προβλέπουν ότι θα αναδειχθούν νικήτριες, στις βουλευτικές εκλογές που θα καθορίσουν εάν αυτή η πρώην σοβιετική Δημοκρατία θα στραφεί προς τη Δύση ή προς τη Ρωσία, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
Τα exit polls, που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, δίνουν εντελώς διαφορετικές προβλέψεις για το αποτέλεσμα: σε ένα από αυτά, το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» φέρεται να κερδίζει με άνεση, ενώ δύο άλλα προβλέπουν ότι η αντιπολίτευση θα έχει την πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το κανάλι Imedi TV, που στηρίζει το «Γεωργιανό Όνειρο», προέβλεψε νίκη του συντηρητικού κόμματος με ποσοστό 56%. Τα κανάλια Formula και Mtavari Arkhi, που στηρίζουν την αντιπολίτευση, λένε ότι τα φιλοδυτικά κόμματα θα καταφέρουν, όλα μαζί, να ελέγξουν το 150μελές κοινοβούλιο.
Το exit poll που διενεργήθηκε από το αμερικανικό ινστιτούτο Edison Research για λογαριασμό ενός τηλεοπτικού σταθμού που τάσσεται υπέρ της αντιπολίτευσης δείχνει ότι τα τέσσερα αντιπολιτευόμενα κόμματα που έχουν συνασπιστεί συγκεντρώνουν ποσοστό 51,9%, έναντι 40,9% για το «Γεωργιανό Όνειρο».
Η φιλοδυτική πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, σε μια πρώτη αντίδραση, έγραψε στην πλατφόρμα «Χ» ότι «η ευρωπαϊκή Γεωργία κερδίζει με 52%».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή