5 C
Athens
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΒουτυρένιοι κουραμπιέδες

Βουτυρένιοι κουραμπιέδες

Date:

Related stories

Δύο Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν έπειτα από μια δεκαετία από την Χαμάς

Κρατούνταν πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του...

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Γιατί να μην υποστηρίξω δημόσια τον Άρη Σερβετάλη;»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Γιατί να μην υποστηρίξω δημόσια τον Άρη...
spot_imgspot_img


Υλικά 350 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε φέτες 2 κρόκους αυγών 450 γρ. χτυπημένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη, συν 2- 3 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη για το πασπάλισμα των κουραμπιέδων 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 κ. σ. κονιάκ 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Καβουρδίστε ελαφρά τα αμύγδαλα και αλέστε τα στη συνέχεια μέχρι να μοιάσουν σαν χοντροκομμένο πλιγούρι. Τοποθετήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στον κάδο ενός μίξερ. Χτυπήστε το βούτυρο, τους κρόκους αυγών, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και το μπέικιν πάουντερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ κρεμώδες και λείο, περίπου 8- 9 λεπτά. Καθώς χτυπάτε το μείγμα, προσθέτετε τα καβουρδισμένα, αλεσμένα αμύγδαλα σταδιακά μέχρι να τα προσθέσετε όλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε. Αλλάξτε το εξάρτημα του μίξερ σε φτερό. Ανακατέψτε σε αργή προς μέτρια ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι σε δόσεις του ενός φλιτζανιού κάθε φορά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img