Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου για το μεταναστευτικό

0
18


Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στο κέντρο του Λονδίνου για να ζητήσουν τη σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και να στηρίξουν τον ακροδεξιό υποκινητή ταραχών Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πορεία, στην οποία μετείχαν κυρίως άνδρες, ξεκίνησε από τον σταθμό Βικτόρια και έφτασε στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ρυθμικά «Τόμι» και να ζητούν να αφεθεί ελεύθερος.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

BREAKING:
Around 40 000 people have gathered in London for a protest organized by Tommy Robinson @TRobinsonNewEra against mass-immigration & two-tier policing.
Robinson himself was arrested y-day after returning to England from abroad & has been charged under the Terrorism Act pic.twitter.com/nLHFxSVnoFΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
— Lucifer (@krishnakamal077) October 26, 2024

Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν από τη σύλληψη του Ρόμπινσον και διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της διαδρομής και γύρω από την πλατεία όπου δόθηκε μια συναυλία. Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και υπέρ του ακροδεξιού κόμματος Reform UK. Σε ορισμένα πλακάτ αναγραφόταν το σύνθημα «Ντόναλντ Τραμπ 2024», ενώ στο πλήθος αρκετοί κρατούσαν βρετανικές και ισραηλινές σημαίες.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την επαναφορά του σχεδίου απέλασης των μεταναστών στη Ρουάντα, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους Εργατικούς τον Ιούλιο. Αίτημά τους είναι επίσης να σταματήσουν οι αφίξεις πλοιαρίων με μετανάστες στα αγγλικά παράλια.

🚨🇬🇧 Absolutely MASSIVE Crowd in London to protest the sorry state of The UK
Legacy Media will attempt to call them ‘Far Right’ of course they’re not – just normal Britains concerned about their families futures – with bloody good cause. pic.twitter.com/eSFppV12K6
— Concerned Citizen (@BGatesIsaPyscho) October 26, 2024

Ο 41χρονος Τόμι Ρόμπινσον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, κατηγορείται από τις βρετανικές αρχές ότι υποκίνησε φέτος το καλοκαίρι τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και μια δεκαετία. Οι ταραχές ξέσπασαν τον Ιούλιο, μετά τον θάνατο τριών μικρών κοριτσιών που δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας. Ο Ρόμπινσον, ο συνιδρυτής της αντιμεταναστευτικής οργάνωσης English Defence League, απέδειξε με αυτήν την ευκαιρία την επιρροή που ασκεί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Την Παρασκευή τέθηκε υπό κράτηση και τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο. Φέρεται ότι παραβίασε μια εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2021, που του είχε απαγορεύσει τότε να επαναλάβει δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος ενός Σύρου πρόσφυγα ο οποίος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε.

Tommy Robinson’s “Unite the Kingdom” protest is allowed to march through London pic.twitter.com/jByoQ1LZCW
— Tke Media (@TkeMedia) October 26, 2024

Παράλληλα, σήμερα οργανώθηκε και μια αντιδιαδήλωση από την ομάδα «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό», στην οποία μετέχουν συνδικάτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η πορεία αυτή κατέληξε επίσης κοντά στην Πλατεία του Κοινοβουλίου, μια περιοχή όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες και η αστυνομία του Λονδίνου απέκλεισε την πρόσβαση στη ζώνη αυτή ώστε οι συμμετέχοντες στις δύο διαδηλώσεις να μην διασταυρωθούν μεταξύ τους.


Πηγή