Γάζα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ

0
21


Μια ακόμη αιματηρή ημέρα για τη πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, ήταν το Σάββατο 12/10.  Το αποτέλεσμα των χθεσινών αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που εργάζονται στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό χτύπημα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σκότωσε μια οικογένεια οκτώ ατόμων. Συγκεκριμένα, το χτύπημα έγινε αργά το Σάββατο κι  έπληξε ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, σκοτώνοντας τους γονείς και τα έξι παιδιά τους, ηλικίας από 8 έως 23 ετών, σύμφωνα με το Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa στο κοντινό Deir al-Balah, όπου βρίσκονταν οι σοροί.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ακόμη επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα παιδί το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, μια ακόμη επίθεση στη Γάζα, λέγοντας ότι η Χαμάς προσπάθησε να «αποκαταστήσει» τις υποδομές της εκεί.
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μόνο  την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στη Γάζα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι εκτοπισμένοι στην περιοχή λένε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τη Τζαμπάλια και τους διέταξε να φύγουν μέσω ενός διαδρόμου.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «σκότωσε δεκάδες τρομοκράτες», το Σάββατο, έπειτα από επίθεση σε «40 στόχους». Επίσης οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι εντόπισαν «εκρηκτικά», «όπλα» και «χειροβομβίδες» στην Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Από την αρχή της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι  και 98.464 είναι τραυματίες, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον Λίβανο
Παράλληλα, στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ λέει ότι «συγκρούστηκε» με Ισραηλινούς στρατιώτες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο χωριό Ραμίγια, νωρίς την Κυριακή.
Σε μια σειρά ενημερώσεων τις τελευταίες δέκα ώρες, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις ισραηλινές επιθέσεις χθες στο Deir Bella, το Al Maaysra και το Barja.
Στο Ισραήλ, οι IDF λένε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 320 βλήματα από τον Λίβανο στο Ισραήλ το Σάββατο.

Πηγή