Εκλογές ΗΠΑ: Ισοπαλία Χάρις-Τράμπ σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις

0
16


Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις πολυαναμενόμενες αμερικανικές εκλογές, τόσο η Κάμαλα Χάρις όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου, όπως καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College.
Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, το ποσοστό αυτό που έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών και ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, δεν είναι ενθαρρυντικό για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία παραμένουν ισόπαλοι μετά από τρεις πολιτικά ταραχώδεις μήνες. Όπως διαπιστώνεται από την τελευταία δημοσκόπηση, ένα ντιμπέιτ υψηλών προσδοκιών και τόνων, δύο απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ, δεκάδες συγκεντρώσεις στις αμφίρροπες πολιτείες και εκατοντάδες εκατομμύρια σε διαφημιστικές δαπάνες δεν στάθηκαν ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες στην εξαιρετικά οριακή προεκλογική κούρσα.
Τα ποσοστά της Χάρις εμφανίζουν ελαφρά πτώση μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων από την τελευταία δημοσκόπηση των Times/Siena College, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου – οπότε διατηρούσε μικρό προβάδισμα, στα όρια του λάθους, έναντι του Τραμπ.
Ισοπαλία μεταξύ των δύο υποψηφίων κατέγραφαν και δύο δημοσκοπήσεις των Wall Street Journal και NBC που είχαν δημοσιευτεί προ ημερών.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αν και η δημοσκόπηση των Times/Siena College δίνει μια εικόνα σε εθνικό επίπεδο, οι προεδρικές εκλογές θα κριθούν στις επτά πολιτείες όπου η Χάρις και ο Τραμπ έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των πόρων τους. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σε αυτές τις πολιτείες -Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν- δείχνουν ότι τα ποσοστά είναι εξίσου οριακά.

Πηγή