Επικεφαλής JP Morgan: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει»

0
23


Μια εφιαλτική διαπίστωση εξέφρασε ο Τζέιμι Ντίμον ο οποίος ηγείται του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού οργανισμού της JP Morgan.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στην ετήσια συνάντηση του Institute of International Finance στην Ουάσινγκτον, ο Ντίμον δήλωσε πως οι οικονομικές προοπτικές «είναι μικροσκοπικές σε σύγκριση με τη γεωπολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε» και  ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει .ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου στηλίτευσε τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των αντιπάλων των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν, όπως αναφέρει το Marketwatch.
«Μιλούν ξεκάθαρα για τη διάλυση του συστήματος» που έθεσαν σε εφαρμογή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ο Dimon πιστώνει ότι γέννησε μια εποχή πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. «Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικός», δήλωσε. «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Έχετε ήδη μάχες στο έδαφος που συντονίζονται σε πολλές χώρες».
Είπε ότι οι ομάδες διαχείρισης κινδύνων στην τράπεζά του έχουν «τρέξει σενάρια που θα σας σοκάρουν», όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας παγκόσμιας σύγκρουσης.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι η διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ακόμη και πριν από την κλιματική αλλαγή.
Ο Τζέιμι Ντίμον ίσως θα είναι ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Ο ηγέτης της μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως, είναι εγγεγραμμένος στους Δημοκρατικούς, αλλά έχει εδώ και καιρό οπαδούς και στα δύο κόμματα, αυτούς που σέβονται τη φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική του και τη φήμη του για την ικανότητά του.
Ο Ντίμον έχει προβληθεί ως πιθανός υποψήφιος για το υπουργείο Οικονομικών και για τα δύο κόμματα, με τις εικασίες ότι ο βετεράνος της Wall Street θα είναι σύντομα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση, αφού διηύθυνε την JPMorgan Chase για σχεδόν δύο δεκαετίες, να αυξάνονται.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παρά τους δεσμούς του με τους Δημοκρατικούς, ο πιθανός Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας του επόμενου έτους Μάικ Ρουντς από τη Νότια Ντακότα δήλωσε στο Politico νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Ντίμον θα ήταν «μια καλή επιλογή» για να διευθύνει το υπουργείο Οικονομικών υπό την κυβέρνηση Τραμπ.

Πηγή