Ζέπος: Οι Ινδοί αναζητούν λιμάνι στην Ελλάδα για διασύνδεση με Βομβάη

0
79


Ο οικονομικός διάδρομος IMEC που σχεδιάζουν οι Ινδοί για να κάνουν εμπορική «απόβαση» στην Ευρώπη, τερματίζει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Ινδία, Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο, επίσημο ομιλητή στη συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον κ. Ζέπο τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αν και θα πρέπει να διευκρινιστεί το καθεστώς ιδιωτικοποίησης το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά πολύπλοκο. «Οι Ινδοί θέλουν πολύ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά δεν αποκλείεται να στραφούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας» τόνισε ο πρώην πρέσβης της χώρας μας στο Νέο Δελχί, αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης του οικονομικού διαδρόμου IMEC, «ο οποίος μπορεί να αποβεί σημαντικός για τις διμερείς σχέσεις και την οικονομική και εμπορική παρουσία της Ινδίας στην Ευρώπη μέσω ελληνικών λιμένων».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στην συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του κ. Ζέπου κατά την διάρκεια της συνεστίασης του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, ο ίδιος επισήμανε το γεγονός ότι οι Ινδοί -που έως το 2030 θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελούν την 3η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου- επιθυμούν να αναπτύξουν τις εμπορικές τους σχέσεις με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ως «πύλη», όπως φαίνεται σήμερα, την Ελλάδα. Αξιοποιώντας έτσι τις οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας μας, προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Ο κ. Ζέπος ανέδειξε όμως ακόμη μία σημαντική διάσταση στο πεδίο των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων, στον τομέα του τουρισμού αυτή την φορά. Όπως είπε κατά την διάρκεια της συνεστίασης του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, η Ινδία «είναι μία χώρα που ταξιδεύουν κάθε χρόνο 200 έως 250 εκατομμύρια πολίτες. Επισκέπτονται συγγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία, ταξιδεύουν για τουρισμό, σε ολόκληρο τον κόσμο. Από αυτά τα 250 εκατομμύρια, σκεφτείτε ότι στην Ελλάδα έρχονται μόνον 60 με 70.000 Ινδοί. Άρα είναι ένας τεράστιος χώρος που μας συμφέρει να αναπτύξουμε. Λείπει βεβαίως οπωσδήποτε μία απευθείας αεροπορική σύνδεση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει. Και κατά τα φαινόμενα θα υπάρξει περί τα τέλη του έτους».
Κατά την διάρκεια της συνεστίασης ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αναστάσιος Μπάλλας, ζήτησε από τα μέλη του ομίλου -και όχι μόνο- να στηρίξουν με κάθε τρόπο ένα «μεγάλο έργο» που ανέλαβε ο Όμιλος, τη μετατροπή του δεύτερου ορόφου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην λεωφόρο Συγγρού σε χώρο φιλοξενίας για τους άπορους γονείς των παιδιών από την επαρχία που θεραπεύονται στο νοσοκομείο. «Ο όμιλός μας έχει αναλάβει ένα σπουδαίο έργο, να μετατρέψουμε τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην λεωφόρο Συγγρού, από έναν εγκαταλειμμένο χώρο σε χώρο φιλοξενίας για τους άπορους γονείς των παιδιών από την επαρχία που θεραπεύονται στο νοσοκομείο. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι χορηγίες αυξάνονται καθημερινά. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, εκτός από χρηματικές δωρεές, πολύ σημαντικές θα ήταν δωρεές σε είδος, έπιπλα, κλιματιστικά, κρεβάτια, χρώματα και διάφορα υλικά που χρειάζονται ή ακόμη να προσφέρουν ή να χορηγήσουν υπηρεσίες και τεχνογνωσία, για ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, μηχανικοί κ.α.»ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή