5.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, πράσο και μπέικον

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, πράσο και μπέικον

Date:

Related stories

Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Μιλάμε, λοιπόν, για το σπανάκι, το πράσινο φυλλώδες αυτό...

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων – News.gr

Επεξεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη Σχηματίστηκε δικογραφία σε...
spot_imgspot_img


Υλικά 400 γρ. ζυμαρικά 300 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες 8 φέτες μπέικον, σε φέτες 1 κ. σ. ελαιόλαδο 100 γρ. μαλακό τυρί με βότανα και σκόρδο Εκτέλεση Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα πράσα και 2 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το μπέικον, δυναμώστε τη φωτιά και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και κρατάτε μια κούπα από το νερό μαγειρέματος. Βάλτε το τυρί στο μείγμα πράσου και μπέικον, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών που κρατήσατε. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί εντελώς. Βάλτε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό μαγειρέματος, αν χρειάζεται, για να βοηθήσει τη σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img