Η απάντηση του Al Jazeera στις κατηγορίες του Ισραήλ

0
20


Το Al Jazeera απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού, ότι έξι από τους δημοσιογράφους του, που εδρεύουν στη Γάζα, είναι μέλη του επιχειρησιακού σκέλους της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ). 
Το δημοσιογραφικό δίκτυο, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, καταδίκασε έντονα τους «αβάσιμους ισχυρισμούς» του ισραηλινού στρατού, ο οποίος σε μια ανάρτησή του στο X περιέγραψε ορισμένους από τους επώνυμους ανταποκριτές του Al Jazeera, ως «συνεργάτες» που εργάζονται για την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, προκειμένου να προωθήσουν την «προπαγάνδα» της οργάνωσης στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα. Πρόκειται για τους ανταποκριτές του σταθμού Anas Al-Sharif, Ala’ Salama, Hassam Shabat, Ashraf Al-Sarraj, Ismail Abu Amr και Talal Al-Aruki.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Al Jazeera απορρίπτει κατηγορηματικά τον στιγματισμό των δημοσιογράφων μας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ως τρομοκράτες και καταγγέλλει τη χρήση κατασκευασμένων αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.
Ανταποκριτής του σταθμού, καταγγέλλει ότι πλέον κάνει ρεπορτάζ από την Ιορδανία, επειδή έχει απαγορευτεί η είσοδος δημοσιογράφων του Al Jazeera στο Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επιπλέον, αναφέρει ότι οι κατηγορίες των IDF εναντίον των δημοσιογράφων του δικτύου, αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση, υπονοώντας τον κίνδυνο για την ζωή των ανταποκριτών που βρίσκονται στις περιοχές των συγκρούσεων.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή του, “Τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν 200 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων συναδέλφων του Al Jazeera στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επιπλέον, περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές, ενώ 52 εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι”.

Πηγή