Η Χαμάς καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τα ισραηλινά πλήγματα

0
18


Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς καταδίκασε “με τον πιο έντονο τρόπο” τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, σε ανάρτηση που έκανε στο Telegram.
«Το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς) καταδικάζει έντονα τη σιωνιστική επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με στόχο στρατιωτικές θέσεις σε πολλές επαρχίες. Τη θεωρούμε κατάφωρη παραβίαση της ιρανικής κυριαρχίας και κλιμάκωση που απειλεί την ασφάλεια της περιοχής και του λαού της, με την κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) να φέρει την πλήρη ευθύνη για τις επιπτώσεις της, υπό τη στήριξη των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς που βρίσκεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα ΗΑΕ ζητούν μέγιστη αυτοσυγκράτηση
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν και υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδειχθεί “η μέγιστη αυτοσυγκράτηση” προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
«Τα ΗΑΕ καταδικάζουν έντονα τη στρατιωτική στοχοθέτηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Το υπουργείο υπογράμμισε επίσης “τη σημασία να επιδειχθεί η μέγιστη αυτοσυγκράτηση και σοφία προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι και η εξάπλωση της σύγκρουσης”.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Ιράκ προειδοποιεί για επικίνδυνες επιπτώσεις
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποίησε για “τις επικίνδυνες επιπτώσεις” που προκύπτουν από “τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας” μπροστά “στη βίαιη συμπεριφορά” του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων και στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον “του Λιβάνου και της Συρίας”, καθώς “και από τη νέα επίθεση εναντίον του Ιράν”, σχολίασε ο Μπασίμ Αλαουάντι εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης.
Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι συνεχίζει “να επεκτείνει τη σύγκρουση στην περιοχή” εξαπολύοντας “ατιμώρητα επιθέσεις”.
Το Ριάντ καταδίκασε τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν
Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε σήμερα τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, προειδοποιώντας κατά οποιασδήποτε εξάπλωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, την ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν και επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση απόρριψης της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, κάτι που απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα χωρών και λαών στη Μέση Ανατολή», επεσήμανε το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών στο Χ.

Πηγή