3.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑυτοκίνητοΗ Toyota θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Σανγκάη – News.gr

Η Toyota θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Σανγκάη – News.gr

Date:

Related stories

Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Μιλάμε, λοιπόν, για το σπανάκι, το πράσινο φυλλώδες αυτό...

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων – News.gr

Επεξεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη Σχηματίστηκε δικογραφία σε...
spot_imgspot_img

Η παραγωγή προγραμματίζεται ν’ αρχίσει το 2027

Σε μία στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της παρουσίας της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp., ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) στη Σανγκάη.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο προάστιο Τσινσάν της νοτιοδυτικής Σανγκάης, ενώ θα αναπτύξει ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα υπό την εμπορική ταυτότητα του Lexus.

Η παραγωγή προγραμματίζεται ν’ αρχίσει το 2027, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Toyota που έχει πρωταγωνιστική θέση στις πωλήσεις οχημάτων, παγκοσμίως.

Η αρχική ικανότητα παραγωγής θα είναι περίπου 100.000 οχήματα ετησίως, ενώ αναμένεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας, κατά το αρχικό στάδιο λειτουργίας της νέας εργοστασιακής μονάδας.

Το νέο εργοστάσιο σηματοδοτεί μία σημαντική επένδυση στην ενίσχυση των δυνατοτήτων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της Toyota, που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένες στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Κίνας, που έχει τις μεγαλύτερες εξαγωγές οχημάτων, παγκοσμίως.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img