Ισπανία: Παραίτηση κυβερνητικού εταίρου του Σάντσεθ, ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

0
20


Ο Ίνιγκο Ερεχόν, κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Το ηγετικό στέλεχος του κόμματος SUMAR, του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου του Σάντσεθ, βρίσκεται αντιμέτωπο με δικαστική έρευνα όπως μεταδίδει η ισπανική El Pais. Την καταγγελία εις βάρος του στην αστυνομία επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.
Tην Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ανώνυμος λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κατηγορήσει «γνωστό πολιτικό με έδρα τη Μαδρίτη» για «ψυχολογική κακοποίηση», «εξευτελισμό» και «εξευτελιστικές σεξουαλικές πρακτικές». Όταν ο Ερεχόν ανακοίνωσε την παραίτησή του, η ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Ελίσα Μουλία, έγραψε στο Χ: «Είμαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ινιίγο Ερεχόν και θέλω να το καταγγείλω».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ερεχόν, στην ανάρτησή του στο X όπου ανακοίνωνε την παραίτησή του, έλεγε ότι η απόφασή του εδράζεται εν μέρει στο γεγονός ότι η ζωή στα μάτια της κοινής γνώμης είχε οδηγήσει σε μια «τοξική υποκειμενικότητα, όπου η πατριαρχία πολλαπλασιάζεται στην περίπτωση των ανδρών».
Το κόμμα SUMAR, που έχει υπερασπιστεί τον φεμινισμό, ήδη έχει καταγράψει μεγάλη μείωση των ποσοστών του στις περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, γεγονός που ώθησε την ηγέτιδα του, και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίαθ, να παραιτηθεί από την ηγεσία του τον περασμένο Ιούνιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή