Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών και όλες τους έχουν μοναδικές και ευεργετικές ιδιότητες. Είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το κρέας με λίγες θερμίδες και ελάχιστα λιπαρά, ενώ έχουν επίσης ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (90%). Ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας, κυρίως λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σεληνίου που προφυλάσσει τον οργανισμό μας από λοιμώξεις και κρυολογήματα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, που βοηθούν το σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και είναι σημαντικές για το νευρικό σύστημα. Λίγοι ξέρουν ότι τα μανιτάρια, όπως και το ανθρώπινο δέρμα, μπορούν να παράγουν βιταμίνη D με απορρόφηση από τον ήλιο. Επίσης, αποτελούν βασική πηγή διαιτητικών ινών οι οποίες αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Περιέχουν τρυπτοφάνη (ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου) και σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, της όρεξης, του ύπνου και της διάθεσης. Τέλος, […]
Διαβάστε όλο το άρθρο