«Μπλόκο» λιμενεργατών στη μεταφορά πολεμοφοδίων στο Ισραήλ

0
23


Λιμενεργάτες της COSCO συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου, στον Πειραιά, προκειμένου να εμποδίσουν τη φόρτωση ενός κοντέινερ με σφαίρες σε πλοίο που θα αναχωρούσε για το λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοντέινερ μπήκε στη χώρα από τη Βόρεια Μακεδονία.

 
Η ανακοίνωση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ
Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών της COSCO ενημερώνει πως «αυτή την στιγμή ετοιμάζεται να μπει στο λιμάνι του Πειραιά, πλοίο φορτωμένο με πολεμικό υλικό, ώστε να εξοπλίσει την δολοφονική μηχανή του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και τις ΕΕ συνεχίζει το αιματοκύλισμα και τον σφαγιασμό του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού και μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων τους εργαζόμενους και κατοίκους του Πειραιά».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Καλεί τους εργαζόμενους στο λιμάνι και σε όλον τον Πειραιά, τα σωματεία, το ΕΚΠ, την νεολαία «να συμβάλλουν με την παρουσία τους ώστε να σταματήσουμε την μεταφορά όπλων και πολεμικού υλικού. Ήδη με δυναμική παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου μας και των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά βάζουμε εμπόδιο στην φόρτωση για τα σχέδια των μακελάρηδων των λαών».

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους. Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς τους, που καθιστούν την χώρα μας και το λιμάνι του Πειραιά στόχο αντιποίνων», σημειώνει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει:ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Στο λιμάνι που κάθε μέρα δίνουμε μάχη με το σωματείο μας για μέτρα υγείας και ασφάλειας, δεν χωράνε τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Στο λιμάνι που κάθε μέρα παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες των λαών.
Μπορεί τα χέρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να είναι βαθιά βουτηγμένα στο αίμα χιλιάδων ανθρώπων με την ανοχή και την συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμείς όμως έχουμε μάθει να τα κρατάμε καθαρά και να τα απλώνουμε σε όποιον έχει ανάγκη.
Με τις γροθιές μας υψωμένες αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!».
Βίντεο/φωτογραφίες: 902.gr

Πηγή