Νέα «αγωνιστική» έκδοση Skoda Fabia Rally2 – Η ισχυρότερη στην ιστορία με 190 άλογα

0
22


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Η τέταρτη γενιά της Skoda Fabia δεν απέκτησε ποτέ την αντίστοιχη hot hatch έκδοση του στενά συνδεδεμένου VW Polo GTI, παρόλο που χρησίμευσε ως βάση για το αγωνιστικό αυτοκίνητο των ράλι. Παρόλα αυτά, το τελευταίο αποτέλεσε έμπνευση για το Fabia Rally2, μια περιορισμένη έκδοση του μικρομεσαίου hatchback για την ισπανική αγορά, με αναβαθμίσεις επιδόσεων από την ABT Sportsline.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Skoda Fabia Rally2 δημιουργήθηκε προς τιμήν του José Antonio «Cohete» Suárez, ενός οδηγού ράλι που κέρδισε το Ισπανικό Πρωτάθλημα Rally Super το 2021 και το 2023. Ως εκ τούτου, το Fabia Rally2 επωφελείται από μια ενίσχυση ισχύος, καθιστώντας το την πιο ισχυρή έκδοση του τσεχικού supermini και ανεβάζοντάς το επίπεδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας TSI 1,5 λίτρων έχει ρυθμιστεί ώστε να αποδίδει 190 ίππους και 290 Nm ροπής. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 40 ίππων και 40 Nm ροπής σε σύγκριση με τη βασική έκδοση, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο κιτ ABT Sportsline. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.
Το Skoda Fabia Rally2 δεν διαθέτει το φαρδύ bodykit του αγωνιστικού αυτοκινήτου ράλι, αλλά διαθέτει μερικές σπορ πινελιές για να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα. Το highlight είναι το χρώμα Mamba Green, το οποίο συνήθως προορίζεται για τα μοντέλα Skoda RS.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Άλλες αναφορές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό περιλαμβάνουν την πίσω αεροτομή, και τα ματ μαύρα πίσω προστατευτικά. Όσον αφορά τα σήματα, υπάρχει ένα έμβλημα ABT στα μπροστινά φτερά, σήματα Rally2 και «Cohete» Suarez στην πίσω πόρτα, καθώς και μια δάφνη στην πίσω κολόνα, σε ανάμνηση των νικών στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Rally Super.
Το Skoda Fabia Rally2 θα κατασκευαστεί σε 100 μονάδες, όλες προορίζονται για την ισπανική αγορά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ειδική έκδοση είναι η ακριβότερη Fabia μέχρι σήμερα, με κόστος 30.900 ευρώ.

Πηγή