Ξεκίνησε η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

0
19


Απουσία του Γάλλου ηθοποιού ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στο Παρίσι η δική του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes», του Ζαν Μπέκερ, το 2021.
«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια σε σετ ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση. «Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της.
Πριν από τη σημερινή έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου 100 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, που φώναζαν το σύνθημα «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή