Ουρουγουάη – προεδρικές εκλογές: Όρσι και Ντελγάδο οδεύουν προς δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τα exit polls

0
24


Ο υποψήφιος της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Ουρουγουάης, ο Σαμαντού Όρσι, θα αναμετρηθεί όπως όλα δείχνουν σε δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος (Partido Nacional / PN) Άλβαρο Ντελγάδο, σύμφωνα με τα exit polls που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Ο 57χρονος Όρσι, φαβορί στις εκλογές και επίδοξος διάδοχος του πρώην προέδρου Χοσέ Μουχίκα, προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει 43,2% στον πρώτο γύρο έναντι 27% του κεντροδεξιού αντιπάλου του, σύμφωνα με το Canal 10 που επικαλείται στοιχεία του ινστιτούτου Equipos Consultores. Το Canal 12 προέβλεψε νίκη του Όρσι με 44% έναντι 27% του Ντελγάδο, βάσει δεδομένων του ινστιτούτου Cifra.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο 40χρονος Αντρές Οχέδα του φιλελεύθερου κόμματος Κολοράδο (Partido Colorado / PC). Προεκλογικά, ο Οχέδα είχε δεσμευτεί πως – σε περίπτωση που ο ίδιος έμενε εκτός διεκδίκησης της προεδρίας στην εκλογική κούρσα – θα υποστηρίξει τον Ντελγάδο για να μην επιστρέψει το Ευρύ Μέτωπο (Frente Amplio / FA) στην εξουσία.
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls και κανείς υποψήφιος δεν εξασφαλίσει πάνω από το 50% των ψήφων, Όρσι και Ντελγάδο θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ουρουγουάης σε δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή