Πάτρα: Μαθήτρια νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με μηνιγγιτιδόκοκκο

0
22


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μια μαθήτρια από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας, καθώς έπειτα από εξετάσεις που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο.
Η μαθήτρια λιποθύμησε χθες, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο και αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα σήμερα και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία θα προχωρήσουν στην απολύμανση του χώρου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση των επαφών της μαθήτριας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παράλληλα, στην απόφαση να κλείσει το σχολικό συγκρότημα, όπου στεγάζονται το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, προχώρησε η διεύθυνση του σχολείου, μετά από κρούσμα μηνιγγίτιδας που επιβεβαιώθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.
Η διεύθυνση του σχολείου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».
Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αννα Μαστοράκου σύμφωνα με την εφημερίδα “Γνώμη” αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι συμμαθητές της μαθήτριας να προσέξουν αν έχουν κάποιο εξάνθημα ή παρουσιάσουν πυρετό και άμεσα να μεταβούν στο Νοσοκομείο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή