6.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΠρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο - Newsbeast

Πρωτεϊνική σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Newsbeast

Date:

Related stories

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Γιατί να μην υποστηρίξω δημόσια τον Άρη Σερβετάλη;»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Γιατί να μην υποστηρίξω δημόσια τον Άρη...

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι για τις εξελίξεις στον πόλεμο

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει...
spot_imgspot_img

Μιλάμε, λοιπόν, για το σπανάκι, το πράσινο φυλλώδες αυτό λαχανικό με τα αναρίθμητα θρεπτικά οφέλη, γνωστό για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο, ασβέστιο, φολικό οξύ, αλλά και πολλές βιταμίνες. Ειδικότερα, ο σίδηρος μαζί με το φολικο οξύ βοηθούν στην ανάπτυξη και την οξυγόνωση του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ οι βιταμίνες Α και C προάγουν πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Όσο για τους τρόπους κατανάλωσής του; Ουκ ολίγοι σε σαλάτες, μαγειρευτά φαγητά, αλλά και διάφορα άκρως θρεπτικά ροφήματα. Να τονίσουμε, ωστόσο, πως σε ανθρώπους με νεφρικά προβλήματα παρουσιάζει παρενέργειες, μιας και η συσσώρευση ανόργανων αλάτων και οξέων που έχει το σπανάκι προκαλεί πιο έντονη δημιουργία πετρών στη χολή ή στα νεφρά.

Υλικά (10 κομμάτια)

  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 κούπας γάλα χωρίς λακτόζη
  • 130 γρ. φέτα θρυμματισμένη με χαμηλά λιπαρά και λιγότερο αλάτι
  • 4 ασπράδια αβγού
  • 100-120 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι για λίγα λεπτά.
  • Βήμα 2: Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο, τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να μην βγουν αργότερα υγρά στην πίτα μας.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ασπράδια, το γάλα, το γιαούρτι, τον άνηθο τον δυόσμο, τη φέτα, το αλεύρι βρώμης και το σουρωμένο σπανάκι.
  • Βήμα 4: Απλώνουμε τον χυλό μας σε ένα ταψί, αφού έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30’ στους 180οC, στον αέρα.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 259 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14,7 γρ.
  • Λιπαρά: 8,6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,6 γρ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img
Προηγούμενο άρθρο