Σέρφερ έσωσε λουόμενο από πνιγμό

0
23


Δεν ήταν η πρώτη φορά και δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία, που σέρφερ καλούνται να σώσουν λουόμενο από πνιγμό σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων.
Το χθεσινό περιστατικό συνέβη στον Πλατανιά, όταν ένας υπέρβαρος τουρίστας επιχείρησε να κολυμπήσει με αρκετό κυματισμό, παρά τις συστάσεις των αθλητών που έκαναν σερφ στην περιοχή και τον προέτρεπαν να αποφύγει το κολύμπι υπό αυτές τις συνθήκες.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δε χρειάστηκε πολλή ώρα για να επαληθευτούν οι φόβοι τους. Αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ο τουρίστας βρισκόταν σε κίνδυνο, έσπευσαν να τον βοηθήσουν ανασύροντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σέρφερ στον Σταλό και τον Πλατανιά πηγαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν το άθλημά τους και καταλήγουν σε ρόλο εθελοντή διασώστη, βοηθώντας λουόμενους που κινδυνεύουν με πνιγμό. Τα περιστατικά πολλά, τόσο κατά τη θερινή περίοδο, μετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών, όσο και κατά την περίοδο που εκτείνεται από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, που οι παραλίες μένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη.
Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες 4-5 ημέρες έχουν γίνει στις συγκεκριμένες περιοχές, 6 διασώσεις λουομένων από σέρφερ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ειδικά τον Οκτώβριο που ο καιρός τις περισσότερες ημέρες του μήνα είναι καλός, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία, αρκετοί εξ αυτών τουρίστες. Ωστόσο, ο έντονος κυματισμός και τα θαλάσσια ρεύματα καθιστούν αρκετά επικίνδυνες τις συνθήκες κολύμβησης. Οι λουόμενοι μόλις βουτήξουν διαπιστώνουν ότι παρασύρονται από τα ρεύματα και αδυνατούν να βγουν προς την ακτή. Εκεί, οι σέρφερ, που εκ των πραγμάτων είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το νερό, αφήνουν για λίγο στην άκρη το σερφ και σπεύδουν με τις σανίδες τους, να βοηθήσουν.
Λόγω των παρατεταμένων καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά και της τουριστικής σεζόν που επιμηκύνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είναι αναγκαία η χρονική επέκταση της περιόδου ναυαγοσωστικής κάλυψης. Επιπλέον, συνδρομητικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει η ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων κατάλληλα εκπαιδευμένων στη διάσωση, ενισχυμένων με απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καύσιμα, ώστε να πραγματοποιούν περιπολίες στο παραλιακό μέτωπο των Χανίων τις ημέρες αυξημένου κινδύνου.
Πηγή: flashnews.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή