13.1 C
Athens
Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΣαλάτα με ψητό χταπόδι

Σαλάτα με ψητό χταπόδι

Date:

Related stories

Απομάκρυναν χώματα χωρίς έγγραφη εντολή και σύμβαση – Τι αποκαλύπτει ο εργολάβος – News.gr

Πώς εξαφανίσθηκαν κρίσιμα στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος...

Antonio Ζini και Zontes E350: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα!

Antonio Ζini και Zontes E350: Επίθεση σε όλα τα...

Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ: Επιδεινώνεται η πνευμονοπάθειά της μετά τα σκάνδαλα του γιου της 

Πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ: Επιδεινώνεται η πνευμονοπάθειά της μετά τα σκάνδαλα...

Κορυφαίες διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Finance & Accounting Awards 2025

Κορυφαίες διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Finance & Accounting...
spot_imgspot_img


Υλικά 1 ολόκληρο χταπόδι (περίπου 2 κιλά), πολύ καλά πλυμένο 2 φύλλα δάφνης 2 κ. σ. αλάτι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί Το χυμό 1/2 λεμονιού 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο στη μέση κατά μήκος και ξυρισμένο 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, χοντροκομμένες 2- 3 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέστε το αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για τουλάχιστον 45 λεπτά έως μία ώρα. Το χταπόδι είναι έτοιμο όταν μπορείτε να περάσετε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι μέσα από τη σάρκα του με ελάχιστη αντίσταση. Βγάλτε το χταπόδι από το νερό και αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να το χειριστείτε. Κόψτε τα πλοκάμια και κρατήστε τα στην άκρη. Πετάξτε το […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img