«Σασμός» Σαρτζετάκηδων – Πενταράκηδων, μέσω δωρεάς οργάνων

0
21


Έγραψε «ιστορία» ως η πλέον αιματηρή βεντέτα της Κρήτης. Περισσότεροι από 140 άνδρες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά «θυσιάστηκαν» στη βεντέτα των Σαρτζετάκηδων (της οικογένειας του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας)  που ξεκίνησε από το 1941 με την οικογένεια των Πενταράκηδων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Απόγονος των Σαρτζετάκηδων σήμερα, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Κρήτης (Ράδιο Κρήτη) αποκάλυψε μία ανατριχιαστική ιστορία για τα παιχνίδια της μοίρας, που και ο ίδιος έμαθε πρόσφατα. Σε δωρεά οργάνων που έγινε πριν από 20 περίπου χρόνια τα μάτια ενός Σαρτζετάκη (του αδερφού του) δόθηκαν σε λήπτη από την οικογένεια των Πενταράκηδων.
Ο Ευτύχης Σαρτζετάκης περιέγραψε ότι πριν από λίγες ημέρες μόλις γνώρισε εντελώς τυχαία τον άνθρωπο, που το 2003 έγινε λήπτης του ενός ματιού του αδελφού του Θοδωρή, που έφυγε τότε από τη ζωή.
Εκείνες τις μέρες είχε γίνει γνωστό ότι η δωρεά οργάνων στο Ηράκλειο στέφθηκε από επιτυχία, όμως αυτό που δεν μαθεύτηκε ποτέ και γίνεται γνωστό σήμερα, είναι ότι ο λήπτης είναι γόνος της οικογένειας των Πενταράκηδων!ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε ο Ευτύχης Σαρτζετάκης, πριν από λίγες ημέρες ένας ξάδελφός του ταξίδευε με το αυτοκίνητό του για τα Χανιά, όταν στο δρόμο κάποιος του έκανε σήμα να σταματήσει για να το μεταφέρει. Εκείνος αποφάσισε να τον πάρει μαζί του για παρέα και καθώς μιλούσαν για την παλιά βεντέτα η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται και να αποκαλύπτεται.
«Οι Σαρτζετάκηδες σκότωσαν τον αδελφό μου, όταν ήταν 17 ετών και τώρα οι Σαρτζετάκηδες δίνουν ζωή στο παιδί μου»
O άνθρωπος που είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο είπε στον οδηγό πως βλέπει με τα μάτια ενός Σαρτζετάκη. Ο Ευτύχης, πληροφορήθηκε το γεγονός και αμέσως αναζήτησε και εντόπισε τον λήπτη με τον οποίον και συναντήθηκε στα Χανιά την περασμένη εβδομάδα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο άνθρωπος αυτός, ο Κώστας που έχει λάβει το ένα μάτι του αδελφού του Ευτύχη, εξιστόρησε ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο από το παιχνίδι που του επιφύλαξε η μοίρα. Είπε ότι αμέσως μετά το χειρουργείο ενημέρωσε τη μητέρα του ότι βλέπει με το μάτι ενός Σαρτζετάκη. Εκείνη σοκαρίστηκε και το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει είναι ότι «πριν από χρόνια οι Σαρτζετάκηδες σκότωσαν τον αδελφό μου, όταν ήταν 17 ετών και τώρα οι Σαρτζετάκηδες δίνουν ζωή στο παιδί μου».

Σύμφωνα με τον Ευτύχη, ο λήπτης από την οικογένεια των Πενταράκηδων έχασε την όρασή του, όταν ήταν 35 ετών από έκρηξη δυναμίτη.
Πρόκειται για μία αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της αυστηρότητας του νόμου για τις δωρεές οργάνων, ήταν αδύνατον να μάθουν οι συγγενείς του Θοδωρή Σαρτζετάκη, ποιος είχε ευεργετηθεί από τη μεταμόσχευση των οργάνων του αδερφού του.

Πηγή