9.9 C
Athens
Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΣτο 0,5% ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – News.gr

Στο 0,5% ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – News.gr

Date:

Related stories

Ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ στη Δάφνη – Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει περίπου 20 άτομα που κρατούσαν σφυριά

Καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε τα ξημερώματα της...
spot_imgspot_img

Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης

Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας -σύμφωνα με τη Eurostat- έκλεισε στο 0,5%, που είναι για έναν ακόμη μήνα η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης (μέσος όρος 2,7%).

Όσον αφορά τα Σαρακοστιανά, φέτος οι τιμές είναι στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα:

• Κατεψυγμένα ψάρια (π.χ. βακαλάος): -3,1%
• Κατεψυγμένα θαλασσινά (π.χ. γαρίδες, μύδια, καλαμάρια): -9,5%
• Ψωμί (π.χ. λαγάνες): +0,2%
• Άλλα προϊόντα τροφίμων (π.χ. χαλβάς, αλοιφές, κ.ο.κ.): 0,0%

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς.

Το υπουργείο προσθέτει ότι παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια διαφύλαξης του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Εντός των επόμενων ημερών, μάλιστα, πρόκειται να ανακοινωθεί και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img