Τρεις τροφές που περιέχουν περισσότερη ποσότητα σιδήρου από το κρέας

0
32


Παρά την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το κρέας αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές πηγές σιδήρου μπορεί να είναι εξαιρετικά επαρκής. Επιπλέον, η κατανάλωση φυτικών τροφών συμβάλλει στην αποφυγή των κορεσμένων λιπαρών που περιέχονται στα ζωικά προϊόντα και προάγει τη συνολική υγεία.
Ακολουθούν τρεις τροφές που περιέχουν περισσότερη ποσότητα σιδήρου από το κρέας, σύμφωνα με την περιεκτικότητά τους.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
1. Σουσάμι:
Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 16,8 mg σιδήρου για κάθε 100 γραμμάριαΣύγκριση με κρέας: Μια παρόμοια μερίδα κόκκινου κρέατος περιέχει περίπου 2,7 mg σιδήρουΤο σουσάμι περιέχει υψηλές ποσότητες μη αιμικού σιδήρου, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Συνδυάστε το με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C για να ενισχύσετε την απορρόφηση του σιδήρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
2. Μορέλ μανιτάρια:
Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 14 mg σιδήρου για κάθε 100 γραμμάριαΣύγκριση με κρέας: Μια αντίστοιχη μερίδα κόκκινου κρέατος περιέχει λιγότερο από 3 mg σιδήρουΤα μανιτάρια μορέλ είναι όχι μόνο νόστιμα, αλλά και πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες σιδήρου, καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.
3. Φύλλα από παντζάρι:ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 2,7–3,1 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι μαγειρεμένων τροφίμωνΣύγκριση με κρέας: Όταν μαγειρεύονται, τα φύλλα παντζαριού παρέχουν ποσότητα σιδήρου ίση ή και μεγαλύτερη από αυτή του κοτόπουλουΠέρα από τον σίδηρο, περιέχουν επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C, γεγονός που ενισχύει τη συνολική τους θρεπτική αξία.
Η προσθήκη τροφών όπως το σουσάμι, τα μανιτάρια μορέλ και τα φύλλα παντζαριού στη διατροφή σου μπορεί να ικανοποιήσει αποτελεσματικά τις ανάγκες σου σε σίδηρο.
Η κατανάλωση αυτών των τροφών σε συνδυασμό με πηγές βιταμίνης C θα ενισχύσει την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, προάγοντας μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Πηγή: govastiletto.gr

Πηγή