Ο Elon Musk μόλις «σκότωσε» το Tesla των 23.000 ευρώ που θα κατασκευαζόταν στη Γερμανία

0
21


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Ο Elon Musk μόλις επιβεβαίωσε ότι το Tesla των 25.000 δολαρίων δεν είναι πλέον στον ορίζοντα, μια αποκάλυψη που θα απογοητεύσει πολλούς που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα προσιτό Tesla στο εγγύς μέλλον. Τώρα, η μοίρα ενός προσιτού Tesla εξαρτάται από το αν η εταιρεία μπορεί πραγματικά να ξεπεράσει τα τεράστια εμπόδια για την επίτευξη αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε ένα σημερινό meeting, ο CEO της Tesla ρωτήθηκε ευθέως: «Πότε μπορούμε να περιμένουμε από την Tesla το μοντέλο των 25.000 δολαρίων;». Σε αυτό, ο Musk απάντησε «Νομίζω ότι ήμασταν πολύ σαφείς ότι το μέλλον είναι αυτόνομο». Στη συνέχεια μίλησε για πάνω από ένα λεπτό για το πώς τα αυτοκινούμενα οχήματα είναι το μέλλον, πώς η Tesla το λέει αυτό εδώ και χρόνια και πώς το Cybercab είναι ένα επαναστατικό όχημα παραγωγής. Μόνο μετά από αυτό απάντησε τελικά στην πραγματική ερώτηση δηλώνοντας: «Βασικά, το να έχουμε ένα κανονικό και όχι αυτοκινούμενο αυτοκίνητο, των 25 χιλιάδων δολαρίων, δεν έχει νόημα. Θα ήταν ανόητο. Θα ήταν σε πλήρη αντίθεση με αυτό που πιστεύουμε».

Η τρέχουσα λογική του Musk φαίνεται να είναι, εν μέρει, ότι φτιάχνοντας το μη αυτοκινούμενο Model 2, δεν θα είναι τόσο καλό όσο ένα «αποκλειστικά αυτόνομο όχημα». Αυτό βέβαια σημαίνει επίσης ότι οποιοδήποτε τέτοιο όχημα θα καθυστερήσει μέχρι η Tesla να καταφέρει να φτάσει το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 5 – κάτι που πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι απέχει ακόμα μια δεκαετία ή και περισσότερο. Και ακόμη και αν η Tesla καταφέρει να τελειοποιήσει την τεχνολογία αυτή, θα πρέπει να ανέβει ένα βουνό γραφειοκρατίας, καθώς η έγκριση για πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή