Ιράν προς Ισραήλ: «Τα προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν σας σώζουν αν μας χτυπήσετε»

0
24


Ο γενικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ανέφερε σήμερα, ότι τα προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά για την ασφάλεια του Ισραήλ, εάν εκείνο προκαλέσει επίθεση της Τεχεράνης με χτύπημα εναντίον της.
«Μην εμπιστεύεστε τα συστήματα THAAD. Είναι περιορισμένες οι δυνατότητές τους», ανέφερε ο Χοσεΐν Σαλαμί, απευθυνόμενος στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tasnim που συνδέεται με τους Φρουρούς.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Εάν πυροβολήσετε, οι εχθροί σας θα σας πυροβολήσουν αρκετές φορές πιο δυνατά. Δεν θα βγείτε νικητές, αλλά χαμένοι», υποστήριξε ο Σαλαμί.
Οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει το σύστημα THAAD στο Ισραήλ, καθώς και περίπου 100 άτομα στρατιωτικό προσωπικό που το διαχειρίζεται.
Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ζητήσει και δεύτερο σύστημα από την Ουάσιγκτον.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Σαλαμί σημείωσε επίσης, σε ακόμα μία έμμεση απειλή προς το Ισραήλ, ότι «μία μικρή περιοχή της οποίας η οικονομία εξαρτάται κατά 98% από τη θάλασσα πρέπει να σκεφθεί περισσότερο, καθώς τυχόν ασύνετες αποφάσεις θα μπορούσαν να επιφέρουν την πτώση του καθεστώτος της με εκπληκτική ταχύτητα».
Ο επικεφαλής των Φρουρών ανέφερε, τέλος, ότι οι ΗΠΑ κάνουν λάθος «συνδέοντας την πολιτική τους φήμη με τα εγκλήματα» των Ισραηλινών, ενώ πρόσθεσε ότι ο κόσμος πλέον γνωρίζει τις ΗΠΑ από «τις βόμβες που πέφτουν στα παιδιά της Γάζας και του Λιβάνου».
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή