Ταξίδι Ανάπτυξης για τα Αεροδρόμια υπό τη Διαχείριση της Fraport Greece

0
22


Η Fraport Greece συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2024, με τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται, να σημειώνουν συνολική επιβατική κίνηση 30.969.132 επιβατών, παρουσιάζοντας αύξηση 5,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, που σημαίνει περίπου 1,7 εκατομμύρια επιβάτες. Οι επιδόσεις αυτές αποδεικνύουν τη στρατηγική της εταιρείας να ενισχύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των αεροδρομίων, επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Θεσσαλονίκη: Κεντρικός Κόμβος Ανάπτυξης
Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (SKG) συνέχισε να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην αεροπορική κίνηση της Βόρειας Ελλάδας, με 5.681.497 επιβάτες να διακινούνται κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 4,0%​. Η Fraport Greece επενδύει διαρκώς στις υποδομές του αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα της πόλης με διεθνείς προορισμούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ρόδος: Σημαντική Ανάπτυξη και Τουριστική Άνοδος
Το αεροδρόμιο της Ρόδου (RHO) συνέχισε να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας 5.946.472 επιβάτες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 12,4% σε σύγκριση με το 2023​. Η συνεχής άνοδος της Ρόδου υπογραμμίζει τη σημασία της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, με τη Fraport Greece να επενδύει σε αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες, την ασφάλεια και τη λειτουργική αποδοτικότητα του αεροδρομίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μυτιλήνη: Εντυπωσιακή Ανάκαμψη
Το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης (MJT) κατέγραψε εντυπωσιακή ανάπτυξη, με τη συνολική επιβατική κίνηση να φτάνει τους 469.171 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 15,7%​. Η απόδοση αυτή αντανακλά τις προσπάθειες της Fraport Greece να αναδείξει την αξία των μικρότερων αεροδρομίων, μέσω στρατηγικών επενδύσεων στις υποδομές και τις υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
 

Χανιά, Σκιάθος και Κέρκυρα: Ισχυρές Επιδόσεις
Τα αεροδρόμια των Χανίων (CHQ), της Σκιάθου (JSI) και της Κέρκυρας (CFU) σημείωσαν επίσης ισχυρές επιδόσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024. Τα Χανιά κατέγραψαν 7,9% αύξηση με 3.394.933 επιβάτες, ενώ η Σκιάθος είχε άνοδο 7,6%, φτάνοντας τους 580.441 επιβάτες. Η Κέρκυρα σημείωσε αύξηση 6,1%, με συνολικά 3.898.508 επιβάτες, ενώ η Καβάλα συνεχίζει να παρουσιάζει μικρές προκλήσεις, με πτώση -5,5%​. Οι επιδόσεις αυτές αντανακλούν τις συντονισμένες προσπάθειες της Fraport Greece να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες, με γνώμονα πάντα τις εταιρικές αξίες, και τις υποδομές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ενώ μικρές προκλήσεις όπως η Καβάλα με πτώση 5,5% εντατικοποιούν τις προγραμματισμένες επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί και η απόδοση αυτών των αεροδρομίων.

Συνολική Στρατηγική και Επενδύσεις
Η Fraport Greece παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση των λειτουργιών και υποδομών των αεροδρομίων που διαχειρίζεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι και η αύξηση που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο 2024 κατά 3,7% (+190.090 επιβάτες) σε σχέση με το 2023 φτάνοντας τους 5.324.110 επιβάτες. Με στόχο τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, η εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών. Παράλληλα, η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί κεντρικό άξονα της στρατηγικής της, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και τη συνολική τουριστική εμπειρία.
Με αυτές τις δράσεις, η Fraport Greece διασφαλίζει ότι τα αεροδρόμια της Ελλάδας παραμένουν ανταγωνιστικά, εξυπηρετώντας εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας και της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πηγή