MotoGP Ταϊλάνδης: νικητής στον Αγώνα Sprint o Bastianini

0
26


του Δημήτρη Διατσίδη
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Αγώνας Sprint της Ταϊλάνδης για τον 18ο Γύρο του MotoGP 2024, εντείνει τη βαθμολογική διαφορά των δύο πρωτοπόρων, με τον Jorge Martin να είναι πλέον 22 βαθμούς μπροστά από τον Francesco Bagnaia, ενώ η νίκη πήγε στα χέρια του έταιρου εργοστασιακού αναβάτη της Ducati, Enea Bastianini.
Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin πετάχτηκε μπροστά και έστριψε πρώτος, με τον Francesco Bagnaia να ακολουθεί, αλλά στη μάχη μεταξύ τους αναγκάστηκαν και οι δύο να ανοίξουν τη γραμμή τους στην έξοδο της πρώτης στροφής και οι Enea Bastianini και Marc Marquez πέρασαν μπροστά τους, ενώ ο Martin υποχώρησε στην πέμπτη θέση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Bagnaia κατάφερε να περάσει τον Marquez στην τρίτη στροφή, όμως ο Bastianini είχε ήδη αρχίσει να ανοίγει μια μικρή διαφορά. Στον επόμενο γύρο ο Martin πέρασε τελικά το εμπόδιο του Pedro Acosta και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.
Ο Bastianini συνέχιζε να ανοίγει τη διαφορά, ενώ οι Bagnaia, Marquez και Martin κινούνταν μαζί στην πίστα. Πιο πίσω ο Acosta είχε μια πτώση στην τρίτη στροφή του τέταρτου γύρου και ενώ αρχικά ξαναμπήκε στον αγώνα, προς το τέλος επέστρεψε στα pits και εγκατέλειψε.
Στον ίδιο γύρο στην τελευταία στροφή ο Martin πέρασε τον Marquez και άρχισε να κυνηγά τον Bagnaia, τον οποίον έφτασε και πέρασε στον 7ο γύρο, δεχόμενος προειδοποίηση για τα όρια της πίστας μετά από αυτή την προσπέραση. Υπήρξε άλλη μια στιγμή όπου πραγματικά οριακά έμεινε μέσα στα όρια και δεν έχασε την θέση του.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν προσπεράσεις στις θέσεις του βάθρου, με τον Bastianini με άνεση να παίρνει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του σε αγώνα Sprint, τον Martin να αυξάνει τη διαφορά του στους 22 βαθμούς και τον Bagnaia να συμπληρώνει το βάθρο.
Tέταρτος τερμάτισε ο Marc Marquez, μπροστά από τον αδερφό του, Alex Marquez. Ο Franco Morbidelli τερμάτισε έκτος, με τους Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio να παίρνουν την 7η και 8η θέση, βάζοντας έτσι και τις 8 Ducati στις 8 πρώτες θέσεις!
Ο τελευταίος βαθμός του αγώνα Sprint πήγε στον Brad Binder, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo.

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα Sprint:
Race Classification for THA MotoGP SPR
δείτε τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος:
World Championship Team for THA MotoGP SPR

Πηγή