Ιράν: «Τέσσερις νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

0
29


Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στρατιώτες από τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο μια ανακοίνωση του στρατού.
«Άλλα δύο μέλη του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν υπέκυψαν στα τραύματά τους» ανέφερε το πρακτορείο. Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει τον θάνατο δύο στρατιωτών, χωρίς να διευκρινίσει το πού.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι μόνο τα «συστήματα ραντάρ» υπέστησαν ζημιές από τα νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός του Ιράν.
«Χάρη στην προσπάθεια, την κατάλληλη στιγμή, της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας, οι επιθέσεις προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές και μόνο ορισμένα συστήματα ραντάρ υπέστησαν ζημιά» σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
«Σημαντικός αριθμός πυραύλων αναχαιτίστηκε και τα εχθρικά αεροσκάφη εμποδίστηκαν να περάσουν στον εναέριο χώρο», πρόσθεσε το γενικό επιτελείο. Τα ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο του Ιράκ, τον οποίο χρησιμοποιεί και ο αμερικανικός στρατός, «για να εξαπολύσουν από απόσταση έναν αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, εφοδιασμένους με πολύ ελαφρές κεφαλές», πρόσθεσε.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Το Ιράν, διατηρώντας το νόμιμο και θεμιτό δικαίωμα να αντιδράσει την κατάλληλη στιγμή, δίνει έμφαση στην εφαρμογή μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός τη Γάζα και τον Λίβανο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «συνέργεια» στην ισραηλινή επίθεση επειδή τα ισραηλινά αεροπλάνα επιτέθηκαν από τον ιρακινό εναέριο χώρο.
«Ο εναέριος χώρος του Ιράκ είναι υπό την κατοχή, τη διοίκηση και τον έλεγχο του στρατού των ΗΠΑ. Συμπέρασμα: η συνέργεια των ΗΠΑ σε αυτό το έγκλημα είναι σίγουρη» ανέφερε σε μια ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή