Γάζα: Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στη Μπέιτ Λαχία

0
24


Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες Σάββατο το Ισραήλ εναντίον της πόλης Μπέιτ Λαχία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA επικαλούμενο ιατρικές πηγές.
Χθες το WAFA είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον σπιτιών στη Μπέιτ Λαχία.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από τα πλήγματα του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Μπέιτ Λαχία και του καταυλισμού προσφύγων Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έχουν σκοτωθεί περίπου 800 άνθρωποι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν εντατικές επιχειρήσεις στην περιοχή, είχε ανακοινώσει χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι δυνάμεις του επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς που αναδιοργανώθηκαν εκεί. Την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών στην περιοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή