Πληροφοριοδότης της μαφίας ο αστυνομικός «φάντασμα» των μαθητικών πάρτι με τις «μπόμπες»

0
31


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αστυνομικό «φάντασμα» που κρύβεται πίσω από τα μπαρ και τα μαθητικά πάρτι με νοθευμένο αλκοόλ, φέρνει σήμερα η «Ζούγκλα».
Στο προηγούμενο δημοσίευμά μας, είχαμε παρουσιάσει ρεπορτάζ για την εμπλοκή ενός αστυνομικού, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα δεκάδες πάρτι σε μπαρ, με τη συμμετοχή ανηλίκων και με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο ίδιος κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μία Lamborghini, με πινακίδες ΔΟΚ  (προσωρινές πινακίδες δοκιμαστικής χρήσης), οι οποίες είναι πλαστές.
Όπως είχαμε επίσης γράψει, ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης γνωστού club, το οποίο διοργανώνει σε μόνιμη βάση τέτοια πάρτι, ενώ επίσης έχει στην κατοχή του και ένα ακόμη Club στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι.
Το συγκεκριμένο μάλιστα club, του οποίου έχει αφαιρεθεί η άδεια εδώ και αρκετά χρόνια, λειτουργεί μέσω μίας Μονοπρόσωπης ΙΚΕ, με νόμιμο εκπρόσωπο ένα υπήκοο Βουλγαρίας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Μέσα από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς στο συγκεκριμένο club, δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της παρανομίας, καθώς στην κουζίνα του club λειτουργεί και… δεύτερη ταμειακή μηχανή, η οποία εμφανίζει διαφορετικό νόμιμο εκπρόσωπο. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, διαθέτει και δεύτερη εταιρεία για να κάνει τις δουλειές του, έχοντας αυτή τη φορά ως νόμιμο εκπρόσωπο, ή αλλιώς ως «μπροστινό», ένα Έλληνα…
Σύμφωνα με την έρευνα της «Ζούγκλας» οι 2 εταιρείες είναι: α) η CLOWN DOGS CLUB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ και η HR COLLABORATION SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
Στο συγκεκριμένο club στο Κολωνάκι, υπήρξε πριν από μερικά χρόνια καταγγελία για βιασμό ανήλικης. Το περιστατικό είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα, ενώ ο φερόμενος ως θύτης ήταν προβεβλημένο πρόσωπο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η δικογραφία με τους μπράβους στην οποία εμπλέκεται ο αστυνομικός «φάντασμα»
Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, αναφέρεται στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 σε δικογραφία σχετικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποτελείται από 18 μέλη (αναφέρεται ως η Γ’ Εγκληματική Ομάδα), για διάφορα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων της παροχής προστασίας σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών. Τα συγκεκριμένα αδικήματα έλαβαν χώρα από τις 3 Ιανουαρίου του 2014.
Αφού πρώτα παρατίθενται τα ονοματεπώνυμα των εμπλεκομένων στη δικογραφία, γίνεται αναφορά στην εμπλοκή δύο αστυνομικών, οι οποίοι παρείχαν διευκολύνσεις στην εγκληματική ομάδα.
Ο αστυνομικός με την κωδική ονομασία 1 είναι ο αστυνομικός «φάντασμα» που βρίσκεται πίσω από τα μαθητικά πάρτι με το νοθευμένο αλκοόλ.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Οι Αστυνομικοί 1 και 2  παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες για τις διενεργούμενες έρευνες της Υπηρεσίας μας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αναβληθεί η Αστυνομική Επιχείρηση σύλληψης των μελών της «Ομάδας», αλλά και να αποκρυφθεί σημαντικό μέρος των κακουργηματικών δραστηριοτήτων τους.
Ο αστυνομικός 1 παρείχε ουσιώδεις πληροφορίες στον Α για τις έρευνες της Υπηρεσίας μας, με προφανή σκοπό την «προφύλαξή» αυτού και των υπόλοιπων μελών της «Οργάνωσης» από επικείμενες συλλήψεις και να ματαιωθεί έτσι, η ποινική δίωξη σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι, κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες ο Α τον αποκαλούσε συνθηματικά «φουσκωτό» και ο «από πάνω», εξαιτίας της αυξημένης σωματικής του διάπλασης.
Βραδινές ώρες της 07 προς 08-10-2015 ο Α ενημέρωσε τον Μ ότι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «φουσκωτό», εννοώντας προφανώς τον αστυνομικό 1 και τον πληροφόρησε ότι, επισκέφθηκε την Υπηρεσία μας και έμαθε πως δεν διεξάγει έρευνες σε βάρος τους, αλλά για άλλη «Ομάδα Μπράβων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν… καμία σχέση… Τίποτα, ούτε καν… Σήμερα είναι κάτω, γιατί είναι εκεί και γράφει την κασέτα και λέει καμία σχέση…, Αλλά υπάρχει κάτι, αλλά καμία σχέση…, Για αλλού βαράει η καμπάνα λέει…». Ο Μ ζήτησε από τον Α να ρωτήσει το αστυνομικό 1 αν η Υπηρεσία μας γνώριζε για κάτι που έγινε το περασμένο Σάββατο, ήτοι την 03-10-2015. Ο Α του απάντησε ότι, τον είχε ήδη ρωτήσει για το εν λόγω θέμα και αυτός απάντησε ότι, η Υπηρεσία μας δεν γνώριζε κάτι.»
Σε άλλο σημείο αναφέρεται:
«Περί ώρα 01:21’ ο Α επικοινώνησε εκ νέου με τον Μ και τον ενημέρωσε ότι, ο «φουσκωτός», εννοώντας τον αστυνομικό 1, τον πληροφόρησε ότι, πράγματι η μοτοσυκλέτα που αντιλήφθηκαν κοντά τους, ανήκει στην Υπηρεσία μας, γνώριζε και τον αριθμό κυκλοφορίας, αλλά και τον Αστυνομικό που την οδηγούσε. Ο Α τότε είπε στον αστυνομικό 1 ότι, σίγουρα τους είδαν μαζί να μιλάνε, αφού τη συγκεκριμένη μηχανή την είχε δει και πριν συναντηθούν από κοντά. Μάλιστα, ο αστυνομικός 1 του ανέφερε χαρακτηριστικά: «έχουμε πρόβλημα, μου λέει». Ο Α είπε στον Μ ότι, έπρεπε να φύγουν από την Αθήνα και αυτός συμφώνησε και πρόσθεσε ότι, θα έλεγαν στον δικηγόρος τους να ρωτήσει στην Εισαγγελία αν υπάρχει κάτι σε βάρος τους.
Από την Υπηρεσία μας αναζητήθηκε ο αστυνομικός 1, ο οποίος τελεί σε κανονική άδεια και βρίσκεται στο νησί καταγωγής του, τη Μυτιλήνη. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης αναζήτησε τον αστυνομικό 1, στη διεύθυνση που είχε δηλώσει στην Υπηρεσία, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ενώ σε τηλεφωνική κλήση του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης να μεταβεί άμεσα στην έδρα της Υπηρεσίας, ο αστυνομικός 1 τήρησε αρνητική και ειρωνική στάση.»
Βρίσκεται στο Ντουμπάι… – Τι λέει το Εσωτερικών Υποθέσεων
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ασχοληθεί με τη δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού, ενώ έχει εμπλακεί και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Επίσης, ο αστυνομικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο…  Ντουμπάι, προσανατολίζεται στην αποστολή αιτήματος αποχώρησης από την ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα και, παράλληλα με αυτό τον τρόπο να βγει από το στόχαστρο των Εσωτερικών Υποθέσεων.
Απίστευτο και όμως αληθινό
Ο «αστυνομικός Φάντασμα», ο οποίος βρίσκεται όπως αναφέραμε στο Ντουμπάι, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες έχει το θράσος να διαπραγματεύεται την αποχώρησή του από την ΕΛΑΣ.  Τα πράγματα είναι ενδεχομένως χειρότερα από όσο φαίνονται.
Ο «αστυνομικός Laborghini», όπως τον αποκαλούν στο Σώμα όσοι ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, φαίνεται να βρίσκεται σε «επαφή» με αστυνομικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Έχει αναπτυχθεί λοιπόν ένα περίεργο αλισβερίσι. Ο άνθρωπος των Εσωτερικών Υποθέσεων φέρεται να έχει ενημερώσει τον συνάδελφό του στο Ντουμπάι πως θα πρέπει να αποφασίσει το εάν θα αφήσει το Σώμα παραιτούμενος, ή αν θα παραμείνει στην ΕΛΑΣ εγκαταλείποντας τις παράνομες ενασχολήσεις του. Περίεργα πράγματα τω όντι. Στη βάση ποιάς νόμιμης και ηθικά αποδεκτής διεργασίας εντός της Αστυνομίας νοείται μία τέτοια διαπραγμάτευση; Είναι προφανές πώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τα πρωτόκολλα ούτε από τις διατάξεις.
Διαβάστε το προηγούμενο ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» καθώς και παλαιότερα δημοσιεύματα για τη δράση του κυκλώματος μπράβων το οποίο διευκόλυνε ο αστυνομικός «φάντασμα»:
Αστυνομικός «φάντασμα» πίσω από τα μπαρ και τα μαθητικά πάρτι με νοθευμένο αλκοόλ
Ένας αστυνομικός «φάντασμα», τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται σε γνώση της «Ζούγκλας», φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τα πάρτι και τις χοροεσπερίδες με νοθευμένο αλκοόλ, που πραγματοποιούνται σε γνωστά club του κέντρου και της παραλιακής.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μια Lamborghini, η οποία μάλιστα έχει πινακίδες ΔΟΚ  (προσωρινές πινακίδες δοκιμαστικής χρήσης).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» οι πινακίδες είναι πλαστές.
Ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης γνωστού Club, το οποίο διοργανώνει σε μόνιμη βάση τέτοια πάρτι, ενώ έχει επίσης στην κατοχή του πολύ γνωστό Club στο κέντρο του Κολωνακίου.
Το ερώτημα στον Χάρη Δούκα για την εμπλοκή αστυνομικού
Υπογραμμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων στο «Mega», είχε ερωτηθεί για την εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση του Club 22.
«Αν υπάρχει κάτι θα το βρούμε» είχε απαντήσει ο κ. Δούκας και υπενθύμισε την εξάρθρωση κυκλώματος δημοτικών αστυνομικών που προχωρούσαν σε εκβιασμούς καταστηματαρχών.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Δούκας  είπε ότι αντίστοιχα καταστήματα λειτουργούν με «μπροστινούς» ενώ ακόμη κι όταν κλείσουν, ανοίγουν εκ νέου με νέα ΑΦΜ.
«Τα καταστήματα που παρανομούν θα πρέπει να τα κλείνει απευθείας η Αστυνομία και όχι οι Δήμοι» κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Δείτε το βίντεο:

Τζίρος εκατομμυρίων στα πάρτι με ανήλικους
Ένας τζίρος πολλών εκατομμυρίων διακινείται στα πάρτι με αλκοόλ που διοργανώνουν μεγάλα clubs.
Σε πολλά από αυτά τα πάρτι συμμετέχουν και πολλοί ανήλικοι, στους οποίους οι υπεύθυνοι των καταστημάτων διασκέδασης διοχετεύουν παράνομα αλκοόλ, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να καταλήγουν στο νοσοκομείο, ακόμη και σε ΜΕΘ, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.
Η «Ζούγκλα» έχει αποκαλύψει ότι επιτήδειοι διοργανώνουν σε μόνιμη βάση τέτοια πάρτι με ανήλικους, επιτρέποντας μάλιστα την απεριόριστη κατανάλωση με το ανάλογο αντίτιμο, που κυμαίνεται στα 45 ευρώ ανά άτομο.
Ένα από αυτά τα πάρτι πραγματοποιήθηκε στο γνωστό Club 22 επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα οχτώ ανήλικοι μαθητές, να καταλήξουν στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης, μετά την κατανάλωση ποτού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (27/10).
Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά ηλικίας από 15 έως 17 ετών, συμμετείχαν σε προγραμματισμένη χοροεσπερίδα σχολείων. Ήταν μαθητές σχολείων από τα Βόρεια Προάστια, την Κηφισιά, την Αγία Παρασκευή και άλλες περιοχές.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του υπευθύνου του κλαμπ, ο οποίος ήταν μόλις 20 ετών, και του ασκήθηκε η κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, όπως προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο.
Ο πατέρας 15χρονης μαθήτριας που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο, ο κ. Γρηγόρης Γρηγοράκης, είχε επικοινωνήσει με τη «Ζούγκλα», για να καταγγείλει την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων του club.
Ο ίδιος είχε πει μεταξύ άλλων:
«Υπάρχουν πολλά παιδιά που είχαν σοβαρό πρόβλημα μετά την κατανάλωση ποτών, πέρα από τα 8 που πήγαν στο νοσοκομείο, ενώ ένα κορίτσι είναι πιο σοβαρά. Ευτυχώς το δικό μου παιδί πήγε στο νοσοκομείο Παίδων και ξεπέρασε τον κίνδυνο, πηγαίνει καλύτερα. Θα πρέπει όμως οι υπεύθυνοι του μαγαζιού να δώσουν εξηγήσεις. Πως είναι δυνατόν να σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικα 15χρονα και 16χρονα;»
Ο κ. Γρηγοράκης, μάλιστα μας ενημέρωσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων. «Θα πρέπει να σταματήσει η ατιμωρησία όλων αυτών που στο βωμό του εύκολου κέρδους αδιαφορούν και δεν νοιάζονται αν κινδυνεύουν ζωές ανήλικων παιδιών» κατέληξε.
Αφαίρεση άδειας και οριστική σφράγιση του Club 22
Μετά από το τελευταίο περιστατικ,ό εξαιτίας του οποίου οδηγήθηκαν ανήλικοι στο νοσοκομείο, το Club 22 σφραγίστηκε από την Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του αρμόδιου αντιδημάρχου, σε συνέχεια απόφασης του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την οριστική ανάκληση της αδείας του.
«Το κλείσιμο του συγκεκριμένου μαγαζιού είναι ένα καθαρό και δυνατό μήνυμα ότι στεκόμαστε απέναντι στην παρανομία και σε καταστάσεις που εκθέτουν σε κίνδυνο ανήλικα παιδιά. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για να μπορεί ο Δήμος και η Δημοτική Αστυνομία να παρεμβαίνει σε καταστάσεις που ανήλικα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο ώστε να προβαίνει σε ανάλογες κινήσεις και σφραγίζει μαγαζιά που γίνονται ανάλογες παραβάσεις», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε:
«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε ανάλογα ζητήματα διαφθοράς και σε ζητήματα υπέρβασης σωστής λειτουργίας ανάλογων καταστημάτων. Θέλουμε την στήριξη και από την πολιτεία, ώστε να μας δώσει περισσότερες αρμοδιότητες»
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Club 22
Μία αναζήτηση Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) δίνει στοιχεία για τους ιδιοκτήτες του Club 22.
Η πρώτη σχετιζόμενη είναι η εταιρεία ROYAL ACTIVITIES ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ROYAL ACTIVITIES. Συστάθηκε στις 5/10/2021 και έχει ως διεύθυνση τα Σεπόλια.
Ακολουθεί ο σκοπός της εταιρείας:

Η ROYAL ACTIVITIES ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ διοικείται από μία άλλη εταιρεία που διαθέτει το 5% ( GRAN EXITO ΙΚΕ) καθώς και ένα φυσικό πρόσωπο Βουλγαρικής καταγωγής, που διαθέτει το 95% της επιχείρησης.
Επισημαίνεται ότι το φυσικό πρόσωπο δεν εμφανίζει κάποια γνωστή δράση και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί τον «μπροστινό» της εταιρείας, με άλλα πρόσωπα να αποτελούν τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της εταιρείας.
Η δεύτερη εταιρεία είναι η NG ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ε.Ε, με ημερομηνία σύστασης 11/6/2024 και διεύθυνση την Βάρκιζα.
Ακολουθεί ο σκοπός της εταιρείας:

Η NG ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ε.Ε, διοικείται από την ROYAL ACTIVITIES ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διαθέτει το 90% και ένα φυσικό πρόσωπο Βουλγαρικής καταγωγής (ίδιο με αυτό που εμφανίζεται στην ROYAL ACTIVITIES ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) που διαθέτει το 10% της επιχείρησης.
Η τρίτη εταιρεία είναι μία εταιρεία  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με ημερομηνία σύστασης 21/12/2018 και διεύθυνση την περιοχή Ζωγράφου.
Ακολουθεί ο σκοπός της εταιρείας:

Η εταιρεία διοικείται από το φυσικό πρόσωπο με τα αρχικά Κ.Ι.
Είναι αντιληπτό από τα παραπάνω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως και άλλες οι οποίες διοργανώνουν δράσεις οι οποίες αρκετές φορές έχουν ως συνέπεια την αφαίρεση της άδειάς τους, χρησιμοποιούν νομικά σχήματα μέσα από τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες και διαχειριστές.
Διαβάστε τα σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Ζούγκλας» από το 2015
Μπράβοι για όλες τις δουλειές

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εξαιρετικά αποκαλυπτικό σχετικά με τον τρόπο δράσης των τριών ομάδων εκβιαστών που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ. είναι το διαβιβαστικό που συντάχθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Εκβιασμοί, προστασία, απειλές και ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία είναι μερικές από τις υπηρεσίες που παρείχαν τα κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Αττική.
Μετά την παρουσίαση της δομής των τριών ομάδων από το zougla.gr, σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα φέρνει στο φως τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του πολυσέλιδου διαβιβαστικού, το οποίο αποκαλύπτει λεπτομερώς το modus operandi των οργανώσεων.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν, όπως είναι λογικό, οι διάλογοι που είχαν τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στις μεταξύ τους συνομιλίες, αλλά και τα μαγαζιά στα οποία παρείχαν «προστασία».
«Πάω για λίγη βενζινούλα»Όπως προκύπτει από τους διαλόγους, τα μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης αναφέρονταν στην είσπραξη χρημάτων λέγοντας είτε ότι «πάνε να βάλουν λίγη βενζινούλα» είτε ότι ο τάδε καταστηματάρχης «έχει τα χαρτιά».
Πουλούσαν προστασία και στο… ΔαφνίΕπιπλέον αίσθηση προκαλούν οι επιλογές τους, καθώς στο «πελατολόγιο» της ομάδας βρισκόταν και ένα κατάστημα το οποίο ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Μάλιστα, στις μεταξύ τους συνομιλίες, τα μέλη της α΄ ομάδας το αποκαλούσαν «τρελάδικο».
Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο και άλλων «ομάδων μπράβων», καθώς το 2014 δύο μέλη της οργάνωσης ανέφεραν ότι ο «Δάσκαλος» (σ.σ.: ο αρχηγός της α΄ ομάδας) έδωσε εντολή να προσεγγίσουν την εν λόγω καφετέρια γρήγορα για να προλάβουν άλλες «ομάδες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «θέλουνε να πάνε τα κορίτσια τα άλλα, ο Μαύρος ή ο Άλλος», εννοώντας -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- ηγετικά μέλη των δύο άλλων οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν και δρούσαν στις ίδιες περιοχές.
Επίσης, σε άλλη συνομιλία, ένα μέλος της ομάδας λέει στον αρχηγό ότι επισκέφθηκε τον «καφετζή» (σ.σ.: ιδιοκτήτη καταστήματος). Τότε αναφερόμενοι στο ύψος του χρηματικού ποσού που θέλουν να εισπράξουν, ο Δάσκαλος λέει: «Θα πεις εννιά για να γίνουν οχτώ, και για το άλλο θα πεις τέσσερα για να γίνουν τρία».
Μίλα με τον… ΔάσκαλοΕνδιαφέρον παρουσιάζει και το σημείο στο οποίο ο αρχηγός της ομάδας φέρεται να επιπλήττει έναν από τους συναδέλφους του λόγω συμπεριφοράς.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2015 ο αρχηγός της οργάνωσης έκανε παρατήρηση σε ένα από τα μέλη για τον τρόπο που προσεγγίζει τα μαγαζιά, τονίζοντας ότι όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν κάτι ή αντιδρούν να τους λέει: «μίλα με τον Δάσκαλο, γιατί όλοι εμείς ακολουθούμε τον Δάσκαλο».
Έκαναν και… ευκολίες
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το μήνυμα του αρχηγού της οργάνωσης σε έναν από τους καταστηματάρχες, ο οποίος ζήτησε να γίνει κάποια… ευκολία, καθώς είχε οικονομικές δυσκολίες.
Ο Δάσκαλος ζήτησε από έναν συνεργάτη του να πει στον επιχειρηματία: «Κανονικά έπρεπε να του πάρεις κάτι, και τα υπόλοιπα την Κυριακή… Πες του, δώσε μου, να πούμε, ένα πενηντάρικο για τα πηγαινέλα, και τα υπόλοιπα την Κυριακή. Αλλιώς 1η και 16… Για να μην είναι πολλά και να μην ζορίζεσαι κι εσύ, ούτε κανείς. Από την επόμενη είναι 1η και 16…».
«Το σπέσιαλ κοστίζει 4 και μια χαρά αγαπημένοι»Όσον αφορά τις «ταρίφες» της προστασίας, σε μια συνομιλία ο φερόμενος ως αρχηγός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον φερόμενο ως υπαρχηγό για το ύψος των χρημάτων που θα ζητούσαν από τα καταστήματα αναφέρει: «Το απλό, δύο κατοστάρικα (σ.σ.: 200 ευρώ) και άντε να πάει 150, και το σπέσιαλ τέσσερα (400 ευρώ) και μια χαρά κι αγαπημένοι».
Όσον αφορά δε τα ναρκωτικά, η οργάνωση τους είχε δώσει διάφορα ονόματα, όπως «παπούτσια», «CD», «mp3», κ.ά. Δύο από τα μέλη της ομάδας, αναφερόμενοι στις ποσότητες ναρκωτικών που προμηθεύονταν, σχολίασαν: «Τι νούμερο παπούτσια, 20; Ε, και το παιδί έτσι κι αλλιώς μεγάλωσε, τώρα θα το κάνουμε 30 σιγά σιγά το νούμερο παπούτσι…».
Σε άλλες συνομιλίες, τα μέλη της συμμορίας αποκαλούν τα ναρκωτικά «σουβλάκια», «κόκα κόλες», «μπλουζάκια», «κορίτσια» και «ρούχα». Όπως αναφέρουν: «Για τι ποσότητες μιλάμε; Πόσα ρούχα; Για να δούμε αν μας ενδιαφέρει. Και πρέπει να μας δειγματίσουνε κιόλας. Να δούμε, μας κάνει το υλικό, το ύφασμα αυτό;».
Είχαν χτυπήσει πρόεδρο αθλητικής ομάδαςΠαράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο στο οποίο δύο από τους μπράβους μιλούν για έναν ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα σε αθλητικό χώρο. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., δύο εκ των συλληφθέντων χτύπησαν με σιδερογροθιά τον πρόεδρο και στελέχη μιας αθλητικής ομάδας.
Παράλληλα, σε άλλη συνομιλία, που έχει να κάνει με «παραγγελία ξυλοδαρμού», ένα από τα μέλη της ομάδας λέει: «Η μόνη δουλειά που έμαθα ήταν να δέρνω κόσμο. Άλλη δουλειά δεν έμαθα».
Σημαντικός όμως ήταν και ο ρόλος που διαδραμάτιζε ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Τροχαία, καθώς αφενός ενημέρωνε για τυχόν έρευνες των Αρχών, αφετέρου μετέφερε στα μέλη της ομάδας προσωπικά δεδομένα τρίτων.
Έστηναν αγώνες μπάσκετ
Εκτός όμως από τους εκβιασμούς και τους ξυλοδαρμούς, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης «ειδικεύονταν» και στο στήσιμο αθλητικών παιχνιδιών.
Τον Μάρτιο του 2015, μάλιστα, ένα από τα μέλη συνομιλεί με δύο καλαθοσφαιριστές, έναν της Α1 κατηγορίας και έναν της Α2 προκειμένου να στήσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα της Α2 κατηγορίας. Έτσι και έγινε…
Όσον αφορά τη δεύτερη συμμορία που εξαρθρώθηκε, αίσθηση προκαλεί ένας διάλογος μεταξύ εντός ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και ενός «φουσκωτού» τον οποίο ο καταστηματάρχης καλεί να έρθει προκειμένου να δείρει έναν πελάτη.
Όπως του λέει: «Κάνει τσαμπουκά σε μένα και στην γκόμενά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τον πλακώσω και εγώ, αλλά θέλω να τη φάει καλά για να την ακούσει. Κατάλαβες τι σου λέω;».
Ο ρόλος των αστυνομικών και η διαρροή για τη διενέργεια έρευνας
Πάντως αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι ειδικά τα ηγετικά μέλη της β΄ και β΄ εγκληματικής οργάνωσης είχαν υποψιαστεί ότι είναι πολύ πιθανόν να παρακολουθούνται από τις Αρχές, γι’ αυτό και πρόσεχαν ιδιαίτερα όταν επικοινωνούσαν με τα τηλέφωνα.
Ειδική μνεία γίνεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για δύο αστυνομικούς, τον Γ.Γ. -ή αλλιώς…«φουσκωτό», όπως τον αποκαλούσαν τα μέλη της τρίτης συμμορίας- και τον Χ.Β. Ο ένας υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και ο άλλος στην Κρατική Ασφάλεια. Οι δύο ένστολοι εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με κύριο ρόλο την παροχή πληροφοριών στα μέλη των κυκλωμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να ενημερώνει την τρίτη εγκληματική οργάνωση ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος της. Τότε κάποιο από τα ηγετικά μέλη φέρεται να επικοινωνεί με γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και να του λέει «να έχει το νου του γιατί κάτι έχει ακουστεί για το πρόσωπό του».
Επιπλέον, ηγετικά στελέχη της τρίτης ομάδας φέρονται να έχουν αναλάβει την προστασία πολύ γνωστών νυχτερινών κέντρων συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία, τον οποίο αποκαλούν «γέρο».
Εκτός όμως από προστασία, η τρίτη οργάνωση παρείχε και ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., σε μία από τις περιπτώσεις μέλη της οργάνωσης ζητούσαν 10.000 ευρώ για να χτυπήσουν έναν ιδιώτη προκειμένου να αποσυρθεί από πλειστηριασμό δημοτικής καντίνας.
Σιωπή από κάποιους ιδιοκτήτες μαγαζιώνΠάντως, όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που αναφέρονται στη δικογραφία, πρέπει να σημειωθεί ότι καλά ενημερωμένες πηγές με τις οποίες ήρθε σε επαφή το zougla.gr ανέφεραν ότι κάποιοι εξ αυτών δεν επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες περί εκβιασμών και προστασίας.
Παράλληλα, νομικοί κύκλοι που ασχολούνται με την υπόθεση και με τους οποίους ήρθε σε επαφή η ηλεκτρονική μας εφημερίδα αναφέρθηκαν στις εκθέσεις ηχογραφημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία σημειώνοντας ότι: «Η σχηματισθείσα δικογραφία και το υλικό που περιλαμβάνεται σε αυτή βασίζεται κατά κύριο λόγο σε εκθέσεις απομαγνητοφώνησης οι οποίες έχουν ληφθεί σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από λοιπά αποδεικτικά υλικά που μπορούν να στοιχειοθετήσουν το σχετικό κατηγορητήριο, και γεννούν πρόβλημα για το υλικό για το οποίο αφενός θα πρέπει να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, (και στο οποίο) αφετέρου θα πρέπει να στηριχθούν τα δικαστικά όργανα που θα εξετάσουν την υπόθεση, αφού αυτό, στη συγκέντρωσή του, στηριζόμενο μόνο στις εκθέσεις απομαγνητοφώνησης, το περιεχόμενο των οποίων πολλές φορές δεν επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο, είναι προβληματικό.
»Η πρακτική αυτή η οποία ακολουθείται τον τελευταίο καιρό σε ανάλογες δίκες μόνο προβληματισμό και πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στη σχετική υπόθεση».
Η… “αλληλεγγύη” των μπράβων

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ως… αλληλεγγύη και όχι εκβιασμό ερμηνεύουν κάποια από τα μέλη της ομάδας εκβιαστών, που εξαρθρώθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα από την ΕΛ.ΑΣ., τις συχνές επισκέψεις τους σε νυχτερινά καταστήματα, από τα οποία εφέροντο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές και παρουσίασε πρώτο το zougla.gr, να εισέπρατταν χρήματα για προστασία.
Στο επίκεντρο του σημερινού ρεπορτάζ τίθενται οι ισχυρισμοί ενός εκ των φερόμενων ως ηγετικών στελεχών της β’ οργάνωσης, το οποίο -όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις- υποστήριξε ότι τα μέλη της ομάδας δεν πήγαιναν σε νυκτερινά κέντρα και καφετέριες για να ζητήσουν χρήματα για προστασία, αλλά για να «αναπτύξουν πνεύμα αλληλοβοήθειας μεταξύ των καταστηματαρχών για την άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου».
«Δεν εκβιάζαμε, είχαμε σωματείο»
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Ι. Β. στο υπόμνημά του, «έχω συμπράξει με άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στην ίδρυση του σωματείου “Επαγγελματικό Σωματείο Επιχειρηματιών Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης – Ψυχαγωγίας – Διασκέδασης Ν. Αττικής “Η Αλληλεγγύη” στην προσπάθεια να αντιταχθούμε στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν πλήξει τον κλάδο μας και έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας».
(Η ιδρυτική διακήρυξη του σωματείου)Παράλληλα, ο Ι. Β, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ηλιούπολη και πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προφυλακίστηκε, υποστηρίζει ότι «δεν είναι μπράβος κανενός». Αναφερόμενος δε στα καταστήματα τα οποία φέρεται να εκβίαζε, επισημαίνει ότι γνωρίζει τους περισσότερους εκ των ιδιοκτητών ένεκα της ιδιότητός του.
«Πρόκειται για δοσοληψίες μεταξύ φίλων»
Αναφορικά με τις οικονομικές συναλλαγές που προκύπτουν από συνομιλίες αλλά και από βίντεο που παρουσίασε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι οι συναλλαγές δεν υποκρύπτουν «προστασία», αλλά πρόκειται για δοσοληψίες εξυπηρέτησης μεταξύ φίλων και συναδέλφων.
«Με κάποιους από τους συναδέλφους είμαστε συμπαίχτες σε στοιχήματα αθλητικών γεγονότων σε ιντερνετικές εταιρείες στοιχημάτων. Τυγχάνω πολύ καλός γνώστης του ποδοσφαίρου και του στοιχηματισμού. Αρκετοί με εμπιστεύονται να ποντάρω σε στοιχήματα της επιλογής μου. Για τον λόγο αυτό μου δίνουν χρήματα και τους δίνω όταν κερδίζουν» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Μπράβοι για όλες τις δουλειές
Όπως είχα αποκαλύψει το zougla.gr, μερικά από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των ομάδων ήταν «Δάσκαλος», «Στραβωμένος», «Soni», «Βλάχος», «Οδοντίατρος», «Ζαμπόν», «Τρελός», «Γύφτος», «Μούσιας» και «Λαγός».
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συμμορίες δρούσαν με τη λογική «παίρνουμε λίγα από πολλούς» και σε καθένα από τα καταστήματα που είχαν υπό την εποπτεία τους, επέβαλλαν «χαράτσι» προστασίας που κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ τον μήνα (σ.σ.: τα κέρδη της επομένως μηνιαίως εκτιμώνται στα 45.000 με 75.000 ευρώ).
Α’ εγκληματική οργάνωση
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, αρχηγοί της πρώτης συμμορίας φέρεται να ήταν ο Ν. Σ. ή αλλιώς «Δάσκαλος» (σ.σ διατηρεί σχολή πολεμικών τεχνών) και ο Ι. Λ.
Την εν λόγω ομάδα αποτελούσαν οι Έλβις, Soni, Βλάχος, ο… οδοντίατρος αλλά και ο αστυνομικός Ι. Α. ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.  Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από το 2014 όταν και έγινε η αρχική καταγγελία στην αστυνομία και προτιμούσε τις περιοχές των Αμπελοκήπων, του Γαλατσίου, του Παγκρατίου, του Βύρωνα, της Καισαριανής, το Κεραμεικού, των Άνω Πετραλώνων, του Ν. Κόσμου, κα, έχοντας συνολικά χτυπήσει περισσότερα από 30 καταστήματα.
Οι κύριες δραστηριότητες των μελών της ομάδας ήταν η προστασία καταστημάτων αλλά και η πώληση ναρκωτικών με ιδιαίτερη προτίμηση στην κοκαΐνη.
Όσον αφορά στον τρόπο δράστης, ο «Δάσκαλος» έδινε εντολές στον έτερο αρχηγό Ι. Λ. και καθόριζε το ύψος της προστασίας. Ο «Δάσκαλος» ποτέ δεν πήγαινε στα καταστήματα και ποτέ δεν επικοινωνούσε με τους ιδιοκτήτες εκτός από μία φορά που απείλησε έναν από αυτούς και εν συνεχεία τον «επισκέφτηκε» με τον Ι. Λ.
Σε εβδομαδιαία βάση τα μέλη της ομάδας επισκέπτονταν τα καταστήματα εκβιάζοντας τους ιδιοκτήτες. Όταν εντόπιζαν καινούργια καταστήματα ο Ι. Λ. επικοινωνούσε με τον «Δάσκαλο» για τις τελικές εντολές.
Β’ εγκληματική οργάνωση
Αρχηγός της δεύτερης συμμορίας φέρεται να είναι ένα πρόσωπο με το όνομα Νίκος, το οποίο όμως ακόμη αναζητείται.
Η εν λόγω ομάδα αποτελούνταν από συνολικά εφτά άτομα, μεταξύ αυτών ο «Τάκης» και ο «Ζαμπόν», ενώ είχε επισκεφθεί τουλάχιστον 50 καταστήματα και δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2014.
Οι περιοχές που προτιμούσε ήταν ο Βύρωνας, η Κυψέλη, το Μεταξουργείο, τα Σεπόλια, ο Ν. Κόσμος, η Ν. Σμύρνη, η Γλυφάδα, η Αργυρούπολη, η Ν. Φιλαδέλφεια, η Ηλιούπολη κα.
Ο άφαντος αρχηγός και το… σύνθημα
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος δεν εμφανιζόταν ποτέ σε κάποιο κατάστημα, ούτε είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπαρχηγούς «Τάκη» -κατά κόσμον, F. R.- και Ι. Β (σ.σ ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ηλιούπολη). Μάλιστα ο Ι. Β. ισχυρίζεται ότι ο Νίκος είναι ανύπαρκτο πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τις Αρχές για να προκύψει η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., ο Ι. Β. επισκέπτονταν τα καταστήματα – στόχους και, όταν έκανε αναπάντητη στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ήταν το σύνθημα ώστε αυτός να εξέλθει του καταστήματος και να καταβάλλει την πληρωμή.
Γ’ εγκληματική οργάνωση
Συχνές επικοινωνίες με αστυνομικούς είχαν τα μέλη της τρίτης ομάδας εκβιαστών που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, ένας από τους υπαρχηγούς επικοινωνούσε συχνά με ενστόλους προκειμένου να ενημερωθεί αν οι Αρχές έχουν θέσει την ομάδα κάτω από το μικροσκόπιο τους.
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να ήταν ο Μ. Γ., ενώ ως υπαρχηγοί εμφανίζονται οι Α. Κ. και Κ. Χ.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., ο αρχηγός έδινε εντολές στα άλλα μέλη της οργάνωσης να περιπολούν τα καταστήματα που προστάτευαν, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο, ενώ, κάποιες φορές, εμφανιζόταν και ο ίδιος.
Στις συναντήσεις του με τους συναδέλφους του, έπαιρνε αυστηρά μέτρα ώστε να σιγουρευθεί ότι δεν τον παρακολουθούν από την αστυνομία. Η συμμορία είχε «χτυπήσει» τουλάχιστον 70 καταστήματα.
«Ποια αποδεικτική αξία έχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες προς τη θεμελίωση ενοχής;»Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Ι. Β., κ. Παύλο Σαράκη, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση δήλωσε:
«Τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. σχηματίζει κακουργηματικές δικογραφίες με βασικό αποδεικτικό στοιχείο τις τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων.
»Ογκώδεις δικογραφίες, χωρίς όμως έτερα αποδεικτικά στοιχεία. Τίθεται εδώ ένα σοβαρό νομικό ζήτημα : ποιά αποδεικτική αξία μπορεί να έχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες προς τη θεμελίωση ενοχής του εμπλεκόμενου, ελλείψει μάλιστα άλλων αποδεικτικών στοιχείων; Κατά τη νομική μου άποψη ελάχιστη.
»Η ερμηνεία των τηλεφωνικών συνομιλιών είναι υποκειμενική, άρα είναι μαχητό αποδεικτικό στοιχείο. Είναι νομικά ανεπίτρεπτο να απολογείται κάποιος για κακουργήματα, όχι για το τι είπε ή έπραξε, αλλά για το τι κατάλαβε ο συνακροατής αστυνομικός! Όταν λοιπόν δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αντικειμενικά μια κακουργηματική κατηγορία, φυσικό και επόμενο είναι η προφυλάκιση να θεωρείται ακραίο δικονομικό μέτρο».

Πηγή