Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 1/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 1 κρόκο αυγού 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. σ. κανέλα 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1/2 κ. γλ. αλάτι 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας, συν περισσότερη για την επικάλυψη Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη. Μόλις ενωθούν καλά, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε με το σύρμα. Προσθέστε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε. Ρίξτε στο μείγμα τη σόδα και το αλάτι και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα 3/4 του φλιτζανιού σοκολάτας. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο και παγώστε την για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε […]
Διαβάστε όλο το άρθρο