Υλικά 6 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος 2 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 3 κλωνάρια θυμάρι 8 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα 400 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες 3 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί 3 κ. σ. ζάχαρη 100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη 85 γρ. τριμμένη φρυγανιά 50 γρ. κουκουνάρι 2 μπάλες μοτσαρέλα των 125 γρ., κομμένες σε μικρά κομμάτια Μια χούφτα φύλλα βασιλικού Εκτέλεση Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή μια φαρδιά κατσαρόλα), προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες, το ξύδι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε ένα τηγάνι για σχάρα και αλείψτε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Ψήστε σε δόσεις. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας στη βάση. Ανακατέψτε 25 γραμμάρια παρμεζάνας […]
Διαβάστε όλο το άρθρο