Υλικά Για τη βάση: 300 γρ. πακέτο μπισκότα digestive μαύρης σοκολάτας 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για τη στρώση σοκολάτας: 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη 300 ml κρέμα γάλακτος 100 ml λικέρ Tia Maria Για την κρέμα cheesecake: 300 γρ. τυρί κρέμα 200 ml κρέμα γάλακτος 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο 50 γρ. ζάχαρη άχνη Κακάο σε σκόνη και θρυμματισμένους κόκκους καφέ, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Στρώστε τη βάση μιας φόρμας 23 εκατοστών με λαδόκολλα. Θρυμματίστε τα μπισκότα όσο πιο λεπτά γίνεται σε μια σακούλα τροφίμων χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε τα στη φόρμα, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο. Για τη στρώση σοκολάτας, ρίξτε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ σε ένα μπολ και λιώστε τα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε γρήγορα και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να […]
Διαβάστε όλο το άρθρο