Donald Trump: «Όσοι Αμερικανοί αγοράζουν 100% made in USA αυτοκίνητα θα έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις»

0
21


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Η Καμάλα Χάρις έχει κερδίσει την υποστήριξη του συνδικάτου United Auto Workers στην προσπάθειά της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αμερικής, αλλά ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει ανθρώπους που αγοράζουν αλλά και κατασκευάζουν αυτοκίνητα, προσφέροντας οικονομικά κίνητρα. Υπάρχει όμως μια παγίδα. Σύμφωνα με την πρόταση του Τραμπ, μόνο τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα SUV που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ θα είναι επιλέξιμα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Τραμπ σχεδιάζει να επιτρέψει στους αγοραστές αυτοκινήτων να εκπίπτουν τους τόκους των δανείων τους για τα αυτοκίνητα από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Εκτός από το ότι ελπίζει να κερδίσει ψηφοφόρους κάνοντας τη χρηματοδότηση ενός αυτοκινήτου πιο προσιτή, ο Τραμπ ποντάρει στο σχέδιο αυτό στην τόνωση της παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγοράζει ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε εκτός Αμερικής δεν θα δικαιούται φορολογικές ελαφρύνσεις.
«Δεν θέλω να ωφελήσει άλλες χώρες, θέλω να ωφελήσει εμάς», είπε ο Τραμπ σε οπαδούς του σε συγκέντρωση στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, όπως αναφέρει το Bloomberg. «Η έκπτωση των τόκων είναι σπουδαία, αλλά μόνο αν το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί να τους δώσουμε φοροελαφρύνσεις αν κατασκευάζουν το αυτοκίνητο στην Κίνα, την Ιαπωνία ή σε πολλά άλλα μέρη που έκλεψαν τις επιχειρήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια;».
Αυτό το τελευταίο σχόλιο υποδηλώνει ότι το να είναι μια εταιρεία με έδρα την Αμερική δεν είναι αρκετό και ότι η επιλεξιμότητα των φορολογικών ελαφρύνσεων εξαρτάται από την προέλευση του συγκεκριμένου μοντέλου.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου του Τραμπ για να πείσει τους Αμερικανούς να αγοράζουν οχήματα που κατασκευάζονται σε τοπικό επίπεδο. Έχει επίσης υποσχεθεί να εισαγάγει υψηλούς δασμούς στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα και ακόμη και στο Μεξικό.

Πηγή