F1 Mexico: Mercedes και Ferrari στην κορυφή στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά- Δύο μεγάλα ατυχήματα πάγωσαν τους θεατές- Video

0
22


Εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανοί θεατές, πήραν θέσεις στις εξέδρες αρκετές ώρες πριν εμφανισθούν τα μονοθέσια στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των οδηγών της F1 στα ελεύθερα δοκιμαστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Georges Russell που έκανε τον καλύτερο χρόνο. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Max Verstappen στον τέταρτο γύρο ακούσθηκε να λέει στους μηχανικούς ότι το μονοθέσιο του χάνει διαρκώς δύναμη. Ο τημ μάνατζερ του ζήτησε να επιστρέψει στα πίτς. Το πρόβλημα ήταν στη μονάδα ισχύος της RB20.

Οι μηχανικοί της Red Bull επισκεύασαν το πρόβλημα και ο Max επέστρεψε δυναμικά στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η σειρά κατάταξης στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών είχαμε και ένα μεγάλο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Οι δοκιμές στο FP1 διακόπηκαν μετά τη σύγκρουση των Alex Albon και Ollie Bearman. Ήταν λογικό που βγήκαν οι κόκκινες σημαίες.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταϊλανδός πιλότος της Williams βγαίνοντας απο την στροφή 9 , χτύπησε τον Bearman που οδηγούσε τη Ferrari του Leclerc. Ο Alex Albon οδηγούσε κανονικά έχοντας τις  αγωνιστικές γραμμές του. Όμως έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του όταν βγαίνοντας από τη στροφή βρήκε μπροστά του το μονοθέσιο του Ollie Bearman. Ο 19χρονος οδηγούσε αργά και δεν έπρεπε να βρισκόταν στην αγωνιστική γραμμή.
Δείτε το βίντεο

Ο James Vowles, τημ μάνατζερ της Williams, είπε έξαλλος ότι για την σύγκρουση φταίει ο Bearman και ότι ο οδηγός του δεν θα είχε πρόβλημα αν δεν του παρουσιαζόταν το μονοθέσιο του νεαρού οδηγού της Ferrari. Ο Bearman είπε ότι πήγαινε αργά και δεν πρόλαβε να βγει από την αγωνιστική γραμμή γιατί παρουσιάσθηκε μηχανική βλάβη. O Charles Leclerc που παρακολουθούσε τον αγώνα από τα μόνιτορ δεν πίστευε ότι το μονοθέσιο του έπαθε ζημιά.
Η πρώτη τριάδα στο Practice 1

Στα δεύτερα επίσημα δοκιμαστικά τον πρώτο λόγο είχε ο Ισπανός Carlos Sainz. Έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1:17.699. Πίσω του, ακολούθησε ο Oscar Piastri, με McLaren, στα 178 χιλιοστά, ενώ την τριάδα έκλεισε ο εντυπωσιακός Yuki Tsunoda, στα 179! Την πεντάδα έκλεισαν ο Leclerc και ο Norris.

Και στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά είχαμε κόκκινη σημαία μετά την έξοδο του George Russell.

Η έξοδος του Russell

Στην πίστα που έχει μήκος 4.304 μέτρα μπορούν να γίνουν μόνο δύο DRS. Την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 71 γύρους 305.354 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2021 ο V. Bottas με 1.17.774.
Το βράδυ (Σάββατο 26 Οκτωβρίου), στις 20.30 θα γίνουν οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Στο Μεξικό δεν θα γίνει αγώνας Sprint και έτσι το τριήμερο θα περάσει με τον συνήθη τρόπο που γίνονται οι αγώνες της F1.
Τα μεσάνυκτα σήμερα θα γίνουν οι κατατακτήριες χρονομετρημένες δοκιμές για την Pole Position και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 22.00 ώρα Ελλάδος (14.00 ώρα Μεξικού) θα ξεκινήσει ο αγώνας.
 

Πηγή