Grand Prix Μεξικό: Pole Man ο καταπληκτικός Carlos Sainz

0
24


Του Π. Χαλάτση
Σήμερα στις 10 το βράδυ ξεκινάει στο Μεξικό, το 20ο Grand Prix της χρονιάς. Από την πρώτη θέση του grip στην πίστα «Hermanos Rodriquez» ξεκινάει ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, Carlos Sainz που τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10/24) στις κατατακτήριες δοκιμές έκανε τον καλύτερο χρόνο. Την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Max Verstappen (2η θέση) και Lando Norris (3η θέση).ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ολλανδός πρωταθλητής θα είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο και ίσως είχε εξασφαλίσει νωρίτερα την Pole Position. Όμως ο χρόνος του Ολλανδού διαγράφηκε γιατί παραβίασε τα όρια της πίστας.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες που έκανε στις κατακτήτριες δοκιμές αλλά και στο Practice 3 έκανε τους καλύτερους χρόνους. Τελικά, λες και το έκανε επίτηδες, ένα μικρό λάθος του στέρησε την Pole Position και αρκέστηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην 2η θέση με διαφορά 0,225 δλ από τον Sainz, ενώ ο Norris που είχε δώσει καλύτερα δείγματα στο Q1 και στο Q2 θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση και θα επιχειρήσει μια εντυπωσιακή εκκίνηση. ‘Όμως μπροστά του θα έχει δύο πιλότους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μην στρίψει ο Βρετανός πρώτος.
Ο George Russell και ο Lewis Hamilton της Mercedes θα εκκινήσουν από την 5η και 6η θέση.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σίγουρο είναι ότι ο Carlos Sainz στους τελευταίους αγώνες έχει βελτιώσει αρκετά τις επιδόσεις του. Αντίθετα ο τοπικός ήρωας, ο Sergio Perez, πάει από το κακό στο χειρότερο και προβληματίζει με τους κακούς του χρόνους. Στις κατατακτήριες δοκιμές η απόδοσή του ήταν απογοητευτική. Δεν κατάφερε να μπει ούτε καν στη 15άδα.

Και σήμερα στον αγώνα της πατρίδας του όπου δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του έχουν κατακλύσει τις εξέδρες για να τον δουν στο βάθρο, μάλλον θα απογοητευθούν.
Ο Kevin Magnussen ήταν ο καλύτερος στο midfield και πλασάρισε την Haas στην 7η θέση. Ο Yuki Tsunoda είχε έξοδο στη στροφή 12. Υποχρεωτικά βγήκε κόκκινη σημαία και οι προσπάθειες των αγωνιζόμενων σταμάτησαν. Εκτός δεκάδας στην 400η εμφάνισή του σε Grand Prix έμεινε ο Fernando Alonso. Τερμάτισε στη 13η θέση ενώ ο ομόσταυλός του Lance Stroll στην 14η.
 

Η πίστα «Hermanos Rodriquez» -ονομάστηκε προς τιμή των αδελφών, Pedro και Ricardo Rodriguez- έχει μήκος 4.304 μέτρα και μπορούν να γίνουν μόνο δύο DRS. Οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 71 γύρους 305.354 χιλιόμετρα.
Η πίστα ανακαινίστηκε, αλλά διατήρησε μέρος του παλιού της χαρακτήρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2,2 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 17 κυρίως αργές στροφές. Λόγω της μειωμένης πυκνότητας αέρα (πίεση 0.78 bar), μειώνεται η αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων κατά 20%, καθώς και οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Στη βαθμολογία των οδηγών πριν από το σημερινό αγώνα προηγείται με 354 βαθμούς ο Verstappen. Με διαφορά 57 βαθμών ακολουθεί ο Lando Norris και στην 3η θέση με διαφορά 79 βαθμούς βρίσκεται ο Charles Leclerc.
Στη βαθμολογία των κατασκευαστών προηγείται η McLaren με 544 και ακολουθούν η Reb Bull με 504, η Ferrari me 4966 και η Mercedes με 344. Εάν η πρώτη θέση, τότε η Red Bull θα περάσει στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης

Και πρίν κλείσουμε δείτε πως έπεσε ο τεχνικός της Ferrari. Κανένας δεν κατάλαβε αν το έκανε σκόπιμα η απο λάθος

Τον αγώνα στο Μεξικό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά στις 22.00 από τα συνδρομητικά κανάλια του ΑΝΤ1+ (https://www.antennaplus.gr) και του TV Pro F1.
Η ελεύθερη τηλεόραση θα μεταδώσει ετεροχρονισμένα το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 στις 23:30.

Πηγή