IDF: Νεκρός διοικητής της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

0
19


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, υπογραμμίζοντας ότι εργαζόταν στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έχει κατηγορηθεί από το Ισραήλ ότι απασχολούσε μέλη της Χαμάς και άλλων ενόπλων οργανώσεων. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν τον Αύγουστο ότι εννέα υπάλληλοι της UNRWA απολύθηκαν επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την Τετάρτη, εκπρόσωπος της UNRWA ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος εργαζόμενος στην υπηρεσία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), ο Μοχάμαντ Αμπού Ατάουι – ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη – ήταν διοικητής της Χαμάς και υπεύθυνος για τη δολοφονία και την απαγωγή Ισραηλινών πολιτών κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023. Εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι ο Ατάουι εργαζόταν για λογαριασμό της UNRWA από τον Ιούλιο του 2022, επικαλούμενος έγγραφα της υπηρεσίας στα οποία εμφανιζόταν το συγκεκριμένο όνομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή