New World Wind: “Φυτρώνουν” δέντρα τα οποία παράγουν ρεύμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

0
32


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση των τεχνολογιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες, έχουν εμφανιστεί αρκετές ανεμογεννήτριες αλλά και χιλιάδες ηλιακά πάνελ, τα οποία εκτείνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τι θα γινόταν όμως αν κάποιος εφεύρισκε ένα μέσο που θα αξιοποιούσε την ενέργεια του ανέμου και του ήλιου, ενώ παράλληλα θα εναρμονιζόταν σχεδόν τέλεια με το περιβάλλον του; Κάτι που θα έμοιαζε με θάμνο ή δέντρο, αλλά θα ήταν τεχνητό και θα παρήγαγε ενέργεια αντί για οξυγόνο; Λοιπόν, μαντέψτε… New World Wind.
Ανεμογεννήτριες (κατά κάποιο τρόπο) και ηλιακούς συλλέκτες που μοιάζουν κάπως φυσικά στο περιβάλλον τους, σαν δέντρα, έτοιμα να παρέχουν ρεύμα για αυτοκίνητα ακόμα και σπίτια.
Η ιδέα της New World Wind είναι αρκετά απλή: να δημιουργήσει τεχνητές κατασκευές που μιμούνται τη φύση και έχουν την ικανότητα να τροφοδοτούν ενέργεια για οποιεσδήποτε ανάγκες. Και όλα περιστρέφονται γύρω από κάτι που ονομάζεται Aeroleaf.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
AeroleafΑυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να περιγράψει «την πρώτη μικροτουρμπίνα που επαναπροσδιορίζει την αιολική ενέργεια». Αποτελούμενη από ένα διπλό πτερύγιο με κατακόρυφο άξονα που μοιάζει με φύλλο, χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μικρογεννήτρια με μόνιμους μαγνήτες για να περιστρέφεται και να συλλαμβάνει την ενέργεια του ανέμου σε 360 μοίρες.

Η περιστροφή του μηχανικού φύλλου δεν παράγει θόρυβο, επειδή δεν χρησιμοποιεί ιμάντες ή γρανάζια, και δεν έχει αδράνεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο τον διαθέσιμο άνεμο, ακόμη και αν είναι ασθενής ή τυρβώδης.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
WindBushΤο πρώτο προϊόν που βασίζεται στο Aeroleaf που πωλεί η εταιρεία, και επίσης το μικρότερο, ονομάζεται WindBush. 12 από αυτά τα Aeroleaf μπαίνουν σε ένα τέτοιο σύστημα, καθένα από τα οποία έχει πέταλα. Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα μικρές περιοχές, από όπου μπορεί να τροφοδοτεί μπαταρίες ή ακόμα και να φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα.

Το WindBush μπορεί να παράγει τουλάχιστον 3,6 kW ενέργειας και πωλείται από 20.600 δολάρια. Επειδή ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο, μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε ορισμένες στέγες.
WindTreeΤο επόμενο βήμα στην εξελικτική σκάλα αυτού του συστήματος είναι το WindTree. Όπως λέει και το όνομά του, διαθέτει ένα κύριο σώμα που συνοδεύεται από κλαδιά στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός Aeroleaves.

WindPalmΤελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το WindPalm, ένας τεχνητός φοίνικας που μπορεί να ενσωματώσει αρκετά κλαδιά για να κρατήσει έως και 30 από αυτές τις μικρές ανεμογεννήτριες. Αυτά τα πράγματα είναι ιδανικά για την άκρη του δρόμου ή σε κήπους, είτε πρόκειται για δημόσιους είτε για ιδιωτικούς. Η εταιρεία ζητά από 31.400 δολάρια για αυτό το σύστημα και υπόσχεται ότι μπορεί να παράγει από 5,4 kW ενέργειας όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Πηγή